IFK-stjärnan skadad – kan bli borta länge

IFK Motala åker nu till Lidköping för första passen på stor bana. Men Fredrik Lönn åker inte med. Mittfältaren skadade sig på onsdagens rinkpass.

29 augusti 2019 16:41

– Det är ganska allvarligt tyvärr, säger 26-åringen efter smällen.

Det som hände var att Lönn ramlade och slog i axeln olyckligt. Axeln gick ur led och det blev färd till akuten för att dra den rätt. Inga ben var brutna i alla fall.

Skadans art är just nu oklar. Lönn ska träffa sjukgymnast nästa vecka och börja rehaba.

Spelaren är inte med på helgens träningsläger i Lidköping och inte heller när IFK spelar första träningsmatchen på stor bana mot Åby/Tjureda i Vetlanda den 7 september.

– Jag vet inte tidsmässigt. Det kan ta några veckor, upp till tio veckor. Jag hoppas vara tillbaka så fort som möjligt, säger Fredrik Lönn.

Lönn gör nu sin åttonde säsong i IFK Motalas A-lag och är en viktig faktor för lagets spel på innermittfältet.

IFK åker med samtliga ledare, 17 utespelare och tre målvakter, även Derbymålvaktsförvärvet Elias Filipsson alltså, till helgens premiär på stor is i Lidköping. Det blir ett pass fredag kväll och två pass på lördag. Laget bor på hotell vid Stora torget natten emellan.

Med är inte bröderna Spångberg, varken Viktor eller Anton. Båda har problem med sina huvuden. Anton har inte börjat jobba än, men det har Viktor.

– Det är inget nytt. De kan inte träna något. Viktor ligger fortsatt lite före Anton. Men nu väntar vi på att de ska få åka till Lund för tester, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

En boost för IFK-truppen är däremot att både nyförvärvet Viktor Hulthammar och Albin Rohlén är med i P21-landslaget och konkurrerar om en plats till VM i Arkhangelsk.

– Rohlén vet vi att han hör hemma där, som offensiv spelare. Viktor är värd det också, han var bra i Nässjö i fjol, säger Mattias Sjöholm.

Nu på stor is blir det mer träning på passningsspel på stor bana och på längre åkningar. Det är det som är omställningen från rink.

– Vi har ett grundspel från förra året som vi fortsätter med. Vi bygger vidare. Spelarna är kvar och blir ännu bättre, då blir spelet ännu bättre också, säger Mattias Sjöholm.

Hur skulle du beskriva ert spel?

– Defensivt är vi täta och hårt jobbande och offensivt spelar vi snabbt och varierat med många spelare delaktiga framåt.

Nyförvärven Albin Bjerkegren, Viktor Hulthammar och Anders Persson kommer alla att skapa ökad konkurrens.

– Alla tre kan användas på i stort sett alla platser i laget och det känns bra. Alla tre har vissa kvaliteter, säger Mattias Sjöholm.

Hur tänker du på formeringen av laget?

– Det vet vi inte så mycket om än. Det får vi se, säger IFK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa