Jens om Gersons insats: "Lysande"

Lars Krogh Gerson fick en ny position – igen. "Han var alldeles lysande", säger managern Jens Gustafsson om insatsen mot AIK.

26 juni 2019 19:00

LÄS MER: Thern: "Finns inte mycket att säga"

Dagen efter 2–0 mot AIK körde IFK ett rejält pass på Östgötaporten. För de som inte spelade vill säga – övriga nöjde sig med lättare rehab. Efteråt konstaterade Jens Gustafsson att det var en skön seger på Friends Arena.

Men:

– Det är viktigt att inte springa upp i himlen bara för att man vinner en fotbollsmatch. Eller går för lågt om man förlorar en. Det gäller att hitta en balans. Det är mer att efter en sen hemkomst som igår så är man lite trött.

Han var dock fortsatt väldigt nöjd med insatsen som laget svarade för mot AIK där segern kändes stabil och logisk.

– Jag är fortfarande väldigt stolt över den prestationen som vi gjorde. Alla spelarna offrade sig själva för lagets bästa och inte laget för sitt eget bästa. Och det är så vi vill uppträda.

Var det rent av er bästa match i år sett på det sättet?

– Ja, sett till aspekterna att göra just det som matchbilden kräver av oss så var det absolut en riktigt stark prestation.

Och en skön start på den här sommarperioden med mycket matcher?

– Det är alltid ovisst efter längre än sju dagar mellan matcherna. Man undrar lite vart vi står nu efter en tid där vi inte haft de tävlingsmatcherna som kan ge oss de beskeden. Det är alltid skönt med en bra start efter ett uppehåll.

Jens Gustafsson fick bygga om sitt innermittfält ganska kraftigt med tanke på att både Alexander Fransson och Simon Thern saknades. Nu blev det två man centralt där Gudmundur Thórarinsson fick Lars Krogh Gerson bredvid sig.

– Att "Alle" inte kunde delta har vi vetat länge (avstängd). Att Thern inte kunde delta visste jag ganska snabbt efter träningen i söndags. Men vi kände ingen oro för det för vi har så pass skickliga spelare ändå, det visade gårdagen också. Det gjordes otroligt bra prestationer av de som spelade på hela planen igår, men Lars, som återigen fick en ovan position, var alldeles lysande, konstaterar Jens Gustafsson om Krogh Gerson som fått hoppa in på lite olika ställen i år och gjort det bra nästan överallt.

– Det är fantastiskt att ha den spelartypen, det är också ett av hans konkurrensmedel som han kan använda. Han var väldigt, väldigt duktig nu.

Samtidigt ger det positiva "bekymmer" nu när alla kan vara tillbaka mot Sirius i nästa match?

– Det vore tokigt om vi ser goda prestationer som bekymmer. Men det som gårdagens insatser gör är att det bygger laget på ett sätt som gör att vi kan känna oss ännu mer tillfreds inför den tuffa matchningen som kommer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson