Tältet på gång över konstgräset: "Innan snön kommer"

Wahlbeckshallens konstgräs är ett minne blott. Istället ska ett tält ska resas över nytt konstgräs vid Ryds sportcenter för att skydda mot oväder. "Vår plan är att vi ska få upp det här innan snön kommer", säger Gustaf Appelberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Till vintern kommer konstgräsplanen i Ryd att vara täckt med en Airdome, ett tält som gör att lagen kan spela fotboll inomhus.

Till vintern kommer konstgräsplanen i Ryd att vara täckt med en Airdome, ett tält som gör att lagen kan spela fotboll inomhus.

Foto: Peter Calén

Idrottsanläggningar2021-10-01 14:00

Idrottsutvecklingschefen Andreas Hagström meddelar att förhoppningen är att tältet med nytt konstgräs ska vara på plats till vintern. Och att projektet blivit försenat på grund av överklagat tilldelningsbeslut och fördröjningar i bygglovsprocessen. Det nuvarande konstgräset vid Ryds sportcenter kommer att flyttas till Linghem och det beräknas vara på plats i oktober.

Tidigare var det konstgräs även i Wahlbeckshallen. Reaktionerna hos fotbollsklubbarna på omvandlingen av Ryd sportcenter har varit blandade.

Gustaf Appelberg, ordförande kultur- och fritidsnämnden:

– Vi såg det som nödvändigt att försöka bygga ifatt, för det som Linköping verkligen lider brist på är inomhusidrottsyta. Bedömningen är att det kommer vara till gagn för idrotten som helhet.

Linköping har fortfarande ingen multihall, men detaljplansarbetet pågår för fullt och tidsplanen ska den vara klar årsskiftet 2024/2025. 

– Vi hoppas få klarhet och besked att det kan gå igång redan nu i början på 2022. Det roliga blir när själva processen av byggandet kommer igång, det är det man väntar på.

Kan ni garantera att det blir en multiarena de närmsta åren?

– Jag önskar att jag kunde säga att jag kunde garantera det. Men jag kan sträcka mig så långt att det finns ingenting som pekar på att det inte skulle bli det just nu, säger Gustaf Appelberg.

Gustaf Appelberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Gustaf Appelberg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!