Linköpings idrottsanläggningar i fokus: "Stor behov"

Sammanlagt 80 representanter från 40 olika föreningar deltog när RF Sisu och Linköpings kommun bjöd in till träff angående anläggningsfrågan. "Deras (kommunens) plan ser ganska bra ut, men jag tror att det kommer behövas ännu mer", säger Christer Goldring från Nikegymnasterna.

80 deltagare från 40 föreningar var med på träffen som RF Sisu annornade tillsammans med kommunen. Närvarande från RF-SISU Östergötland var: Kristin Lönnqvist, distriktidrottschef och Johan Råsbrink, verksamhetschef/Idrottsstrateg.

80 deltagare från 40 föreningar var med på träffen som RF Sisu annornade tillsammans med kommunen. Närvarande från RF-SISU Östergötland var: Kristin Lönnqvist, distriktidrottschef och Johan Råsbrink, verksamhetschef/Idrottsstrateg.

Foto: Carl Holmqvist

Idrottsanläggningar2024-02-28 21:36

Andreas Hagström (idrottsutvecklingschef) och Lotta Bäckman (ordförande Kultur-och fritidsnämnden (S)) informerade om hur de jobbar med anläggningsfrågan. Deltagarna fick ställa frågor och diskutera frågan i mindre grupper. 

Efteråt pratade vi med tre av deltagarna, och ställde frågorna:

1) Vilken anläggning saknas mest i Linköping just nu?

2) Hur bra är läget med anläggningar i Linköping på en skala ett till fem?

3) Vilken var den viktigaste frågan som lyftes fram på mötet tycker du?

Christer Goldring, styrelseledamot Nikegymnasterna:

1) En anläggning för truppgymnastik och rytmisk gymnastik. Truppgymnastiken kommer få bra möjligheter när Vasahallen öppnar, men vi har ett stort behov för den rytmiska gymnastiken.

undefined
Christer Goldring, styrelseledamot Nikegymnasterna

2) Om man jämför med motsvarande storlek på städer i Sverige så ligger Linköping långt efter. Deras plan ser ganska bra ut, men jag tror att det kommer behövas ännu mer. Jag sätter en trea.

3) Dialog, dels mellan oss föreningar och dels mellan oss med kommunen och RF Sisu.

Erika Olsson, styrelseledamot Rappestad ridklubb:

1) Jag har svårt att svara den frågan eftersom jag inte är härifrån. 

undefined
Erika Olsson, styrelseledamot Rappestad ridklubb.

2) Jag kan utgå från vänner och bekanta, och som det nämndes här: att man kan behöva åka tvärs över stan för att kunna få tillgång till en idrottshall exempelvis. Det gör det svårare för barn och föräldrar. Jag säger en trea. 

3) Alla frågor är viktiga när det kommer till det här, men jag tyckte det var intressant att höra vad övriga här ser för utmaningar kring anläggningar. 

Bosse Kindgren, ordförande Linköpings volleyboll club:

1) Från volleybollens perspektiv tror jag vi håller på att få våra behov hyfsat tillgodosedda, med nya Vasahallen. Tittar man på andra idrotter så tror jag att konståkningen skulle må bra av att få en egen anläggning. 

undefined
Bosse Kindgren, ordförande Linköpings volleyboll club.

2) Jag sätter en trea. Jag tycker att det finns halltider som kanske inte nyttjas på bästa sätt. Folk har blivit lite bekväma. Vill gärna inte träna efter 21:30, det finns ju halltid till 23:00. Man skulle också be kommunen fundera lite på tiden mellan 16-17, som skulle kunna användas mer av föreningslivet

3) Framtidstron. Man lyfter fram att det kommer ett antal anläggningar framöver. Det är ganska intressant med multihallen, som kan vara det vi behöver för att få fler möjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!