Se Citys match i Sandviken igen

Svårigheterna fortsätter för Linköping City i division 1-fotbollen.

26 maj 2019 08:00

- Skiten ska bara in, men skiten går inte in just nu. Det är ungefär så det känns. Det är fakta att vi bara tagit en poäng på tre matcher, men med tanke på förutsättningarna gör vi ändå en hel del som är bra, sa Melke Alan.

Receptet för att vända?

- Att fortsätta att jobba lika hårt. Då kommer vi att hitta tillbaka till flytet. Det är jag säker på.

Det var en stark säsongsstart – men nu rinner poängen undan för hårdsatsande City i toppstriden. 0–1-förlust i tuffa bortamötet med Sandviken innebär att de senaste matcherna slutat med två förluster och en oavgjord.

- Det finns helt klart saker som vi behöver bli bättre på. Framförallt måste vi hitta fram till ännu vassare lägen. Nu hade vi kontroll och spelade bra fram till sista tredjedelen, sa Melke Alan. 

Det var två topplag som möttes på klassiska Jernvallen och det blev en jämn match som kunde ha slutat hur som helst. Men inget snack om att det var gästerna som hade störst bollinnehav och flest avslut på mål.

Michael Hartmann, Citymålvakten, gjorde knappt en räddning på hela matchen.

Men allting avgjordes i slutminuterna av första halvlek. Linköping City hade först chansen att ta ledningen på en frispark inne i straffområdet, men Michael Morais slarvade bort läget – och några anfall senare var det i stället hemmaledning när Staffan Hedbäck tappade markering efter en hörna och ex-allsvenske Olof Mård höll sig framme.

Per Olsson-tränade Sandviken var i överläge och släppte det inte, även om Linköpingslaget försökte forcera efter paus och främst i slutskedet skapade en del chanser för kvittering. Ovannämnde Morais hade bästa lägena, men nickade utanför och sköt så att en försvarare kunde täcka undan.

Bästa bortaläget före paus hade Matheus Garcia Fernandes som fick se nick stryka stolpen. Hårt skadedrabbade City – där Pontus Rödin gjorde en stark comeback i trebackslinjen – blev mållöst och därmed passerat av Sandviken. Upp till serieledande Umeå är nu differensen uppe i fem poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten