Hylte/Halmstad vill lägg press på LVC

Under måndagen var det upptaktsträff där tränarna för elitserien i volleyboll fick tippa vilka som de tror tar guld den här säsongen. Både på dam- och herrsidan är Hylte/Halmstad favoriter. På herrsidan fick dock LVC två röster och hade därmed näst flest röster.

25 september 2018 22:37

– Personligen har jag Linköping som favorit. De kommer vara minst lika vassa som förra säsongen och har värvat hem såväl landslagsspelare som förbundskapten Johan Isacsson. De är samspelta på ett annat sätt och kommer starta säsongen på en högre nivå än alla andra elitserielag. Vi har exempelvis bytt ut halva startsexan och fått in totalt sex nya spelare, så där har vi lite att jobba med. Sedan är det inget snack om saken - i vår vill vi vara med och slåss om SM-guldet, men vi måste jobba hårt för att utvecklas och på så sätt närma oss Linköping, säger Hylte/Halmstads tränare Per-Erik Dalqvist i ett pressmeddelande.

Det var Hylte/Halmstad och LVC som kämpade om guldet förra säsongen – där förstnämnda tog hem den ädlaste valören. Men Hylte/Halmstad-tränaren vill lägga över favoritskapet på Linköping.

– Överlag tror jag att man lägger pressen och favoritskapet på de regerande mästarna - alla gillar att jaga laget som är nummer ett. I mina ögon är Linköping favoriter. Det är dem vi ställt in oss på att jaga.

För LVC:s damer blev det dock inga röster från tränarna, vilket är naturligt eftersom laget var nykomlingar i elitserien förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi