Heta rallyduellen räddad i sista stund

Nu är det klart. Det blir en duell mellan två av landets bästa rallyförare när SM-finalen avgörs i Linköping till helgen.

5 september 2017 16:26

PG Andersson/Emil Axelsson i en Skoda Fabia WRC.

Mot Pontus Tidemand/Jonas Andersson i en Skoda Fabia R5.

Det blir en fajt som det lär spraka om.

Länge var det, som Corren skrev om förra veckan, tveksamt om PG Anderssons bil, som ägs av Linköpingsbon Johan Eklöf, skulle hinna få tillstånd av Transportstyrelsen att registreras i Sverige och därmed kunna användas.

Men i dagarna blev allt klart och Andersson och Tidemand blir skyhöga favoriter i tävlingen som startar utanför Saab Arena på fredag kväll.

Visserligen blir det en duell på lite olika villkor, eftersom Tidemand köra i en Skoda Fabia R5, medan Andersson kör en vassare Skoda Fabia WRC. Tidemand är å andra sidan nykorad världsmästare i WRC 2 och allt annat än rattrostig. Vilket Andersson anser sig vara efter att fullkomligt ha krossat motståndet i SM 2016.

– Jag har ju inte kört rallybil på ett år, så jag får nog vara glad om jag är i närheten av Pontus tider på några sträckor, säger P-G Andersson.

Tidemand:

– Jag sätter ingen större press på mig själv, utan vill vara med för att det är en bra tävling, och så ska det bli kul att få köra i Sverige igen. Det ser jag verkligen fram emot, säger Pontus Tidemand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén