– Det gick vägen den här gången också, sa han och skrattade.

För när det tre vändorna på dagens enda sträcka körts hade ingen annan averkat kurvorna och raksträckorna snabbare än han och kartläsaren Göran Ljungberg. Segermarginalen ner till Micael Jakobsson från SMK Nyköping blev inte stor, bara drygt fem sekunder, och det var verkligen fajt hela vägen in.

Längberg hade ledningen med blott fyra sekunder inför sista sträckan och kunde absolut inte vara säker på seger.

Artikelbild

| Inte alla lyckades ta sig i mål på Sviestadträffen. Simon Adolfsson, Team Skogsåkarna, fick skjuta bilen tillbaka till depån.

– Fyra sekunder kan försvinna väldigt snabbt om man gör ett misstag. Vi försökte köra avslappnat men ändå med samma attack som de två första svängarna. Det brukar gå som bäst då.

Och så blev det. Jocke Längberg drygade ut avståndet en sekund till och var därmed snabbast alla tre vändor. Med andra ord en värdig segrare av den 43:e upplagan av Sviestadträffen. Det var också andra året i rad som han fick kliva upp överst på pallen.

– Det kändes bra hela dagen. Vi har åkt på i ett bra tempo utan några egentliga misstag. Motståndet har varit tufft, det är många förare som kan åka fort i det här gänget.

Nu väntar en ny tävling redan kommande helg, Majpokalen i Norrköping, som är första deltävlingen i Supercupen.

Artikelbild

| Jimmy Farsbo från Ljungsbro var en av två crosskartar som visade upp sig.

– Sen kör vi i Karlstad, i Svenska rallycupen, och efter det tar vi ett beslut vilken serie av de två vi kommer åka i resten av säsongen.

Helt klart är att det inte blir någon satsning på SM den här säsongen.

Artikelbild

| Mats Andersson, MK Kinda, vann sin klass och var trea totalt. Imponerande.

– Tiden finns inte. Men vi kommer åka hemmatävlingen i Linköping i september. Den vill man inte missa.