Hemligheterna om spelarna i IFK Motala

Vem försov sig innan en match så att hans mamma fick väcka honom? Vem försökte vabba även fast han inte har barn? Och vem är nästan alltid välklädd? Sporten tog ett snack med Jussi Aaltonen och Nicklas Ögren som avslöjade hemligheter om spelarna i IFK Motala.

11 januari 2019 08:00

Hugo Lundqvist

– Extremt morgontrött. För ett tag sedan hade han försovit sig innan en match. Vi fick inte tag på honom, så vi fick ringa hans mamma som väckte honom. Hugo såg ut som ett lik när han kom till bussen.

Jussi Aaltonen

– Jussi är bara med på uppvärmningen under träningarna. Sedan är han klar. Han har nått den nivån nu.

Jonathan Sjögren

– Har en elcykel som han tar till träningar. Det händer ibland att han har ramlat två-tre gånger på vägen. Elcyklarna går nog för snabbt för Jonathan, han måste ta det försiktigare.

Nicklas Ögren

– Lagets böteskung. Han ansvarar för böteskassan och tar det på stort allvar. Det krävs inte mycket för att få böter. Pengarna vi får in kanske räcker till en Hawaii-resa.

Albin Rohlén

– En sköning som drar sina roliga skämt. Han tar inte livet på så stort allvar utan glider mest med. Albin lever på att hans pappa (Håkan) avgjorde SM-finalen 1987. Pratar ofta om hur mycket han jobbar, att det är som 150 procent och att han inte hinner med något annat. Men Albin är fritidspedagog, hans snack är så klart överdrivet.

Oskar Nilsson

– Väldigt ordningsam. Allt är på rätt plats hela tiden, slarvar aldrig. En skön kille att ha att göra med.

Viktor Spångberg

– Kommer ofta precis i tid till samlingar och träningar, på minuten alltså. Det är som att han väntar in exakt den tidpunkten. Ögren (Nicklas) är nog lite frustrerad över att han inte kan ge Viktor böter.

Olle Nordlund

– Gubben i lådan. Han älskar sina katter mer än något annat. Frågan är hur många han verkligen har? Rykten går om att han har en ny katt på gång.

Fredrik Lönn

– Gillar 70-talsrock, Elvis Presley-musik. Ibland händer det, men det är inte ofta han får välja musik i omklädningsrummet. Fredrik är nästan alltid välklädd. Det är chinos, en skjorta och en stickad tröja.

William Lövstedt

– Har en otrolig pluggskalle. Smartast i laget. Han kan alla matte-tal. Det är ingen idé att prata med honom om det han pluggar, man fattar ändå ingenting. Ett bra jobb väntar honom efter bandykarriären.

Eric Lisell

– Jag har varit hemma hos honom en gång. Då var det otroligt fint. Verkar ha fallenhet för inredning. Jag hade aldrig kunnat hålla det så fint. Han tejpar också sina klubbor oftare än han borstar tänderna.

Anton Spångberg

– Jobbar på samma firma som mig, där jag är platschef. Anton pratar om att han jobbar hårt, men jag tror mest han åker runt i bilen. En skön kille med båda fötterna på jorden.

Erik Ivarsson

– Vår kapten. Man kan tro att han är helt galen om man följer honom på sociala medier, men han kan faktiskt hålla sig i skinnet. Erik har sina ritualer innan matcher. Han lyssnar på musik i hörlurar och dansar och sjunger ibland. Rösten? Nja, det är inte Freddie Mercury-klass även om Erik gillar Queen.

Vitaliy Klyushanov

– Har vunnit det ryska mästerskapet fem gånger och det märks. Är otroligt proffsig i allt han gör och tar hand om sin kropp på ett föredömligt sätt. En förebild för många i laget.

Elias Gillgren

– Sjukt nöjd över sitt enhandsskott. Och det ska han vara – det är hårdare än mitt skott med två händer. Har börjat spela i finska landslaget nu, så han jobbar för att lära sig finska. Det går ganska bra. Elias mamma är faktiskt från en by väldigt nära där jag är uppvuxen i Finland.

Philip Florén

– En stor vinnarskalle. Alltid riktigt taggad inför matcherna. Det blir dock dålig musik när Philip får välja, det är mest dunka-dunka. Inte många ord sjungs.

Kasperi Hirvonen

– En gång när vi kom hem sent efter en match så ville Kasperi ta ledigt. Grejen var bara den att han ringde chefen (Björn Beckne) och sa att han skulle vabba. Kasperi visste inte vad vabba innebar. Det är nog den första 21-åringen utan barn som försökte vabba.

Jonas Enander

– Beter sig lite som om han vill vara en 50-årig gubbe ibland. Har ett extremt välvårdat skägg som han är stolt över. Det trimmas noga och det är oljor och grejer i.

Mattias Sjöholm, tränare

– Vi har en del videogenomgångar. Men Mattias föredrar att visa highlights från bra saker han gjorde själv under sin spelarkarriär i stället för taktiska detaljer om vårt lag och kommande motstånd. Jag förstår honom, han har lite att skryta med.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis