Hårda domarkritiken: "Katastrof"

Det var en utvisning i slutminuterna som fällde Libk i mötet med Falun. En avslutning på matchen som gör att Linköpingstränaren Johan Astbrant riktar en hård kritik mot domarna.

14 november 2018 21:39

Det var drygt tre minuter kvar av matchen och på resultattavlan stod det 6–6. Båda lagen började spela allt säkrare för att inte riskera att tappa en poäng. Falun fick en spelvändning och gjorde ett snabbt byte där de under en kort period var sex spelare på planen. Det reagerade Max Wahlgren starkt på från bänken och blev tilldömd en utvisning.

– Wahlgren försökte uppmärksamma domaren om att Falun var sex man på plan. Istället för att ge dem en utvisning blev han utvisad för protest mot domslut, säger Libk-tränaren Johan Astbrant och suckar.

– Falun tar inte poängen från oss i dag utan det är domarna som tar poängen från oss. Det här är ett domarpar som ska åka till VM... och det är den andra matchen under säsongen där vi har dem och det blir strul för oss. Det här måste vi gå vidare med.

Konsekvenserna blev ett sent ledningsmål för hemmalaget och ett Libk som inte lyckades kvittera. En riktigt tung förlust.

– Det är katastrof. Det var länge sedan jag var så förbannad som jag är nu. Falun bad också om ursäkt i slutet och sa till domarna att de gör ett fel och måste stå för det. Jag pratade också med domarna efter matchen men de är inte riktigt närvarande för att ta kritik. De ser sig själva så övermäktiga vilket gör att man inte når fram. Sedan kan man såklart ställa sig frågan om vi kan agera bättre – och det kan vi säkert. Men har man varit i den här situationen där det är en jämn match och vi är nära på att ta poäng mot ett topplag... då är det klart att man visar känslor. Vi måste få visa känslor i den här sporten. Hade vi inte gjort det hade jag varit orolig över det istället, säger Astbrant.

Matchen i övrigt var en jämn historia och det var inget lag som hade ett större övertag. På planen var det tydligt att det var två topplag som gjorde upp om poängen där misstagen straffades hårt från båda håll. Libk:s VM-aktuella Simon Palmén var het och gjorde hattrick i matchen. Dock förgäves.

– Jag tycker att vi är värda mycket mer än det vi får. Vi spelar jättebra. Även Robin (Laakso) kliver in i målet i dag och gör det riktigt bra genom att rädda några klara målchanser. Det är många som är bra. Efter att vi förlorade mot Kalmarsund hemma har vi gjort jättebra prestationer. Det är helt horribelt att vi blir bortdömda i slutet nu. Ren katastrof, avslutar Astbrant.

Matchfakta

Falun 7

Libk 6

Superligan

Målen: 1–0 Emil Johansson, 1–1 Oskar Seth, 2–1 Adam Fernqvist, 2–2 Simon Palmén, 2–3 Max Wahlgren, 3–3 Alexander Galante Carlström (straff), 4–3 Alexander Galante Carlström, 4–4 Simon Palmén, 4–5 Oskar Hovlund, 5–5 Omar Aldeeb, 5–6 Simon Palmén, 6–6 Simon Berg, 7–6 Emil Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa