Här avgör LFC-stjärnan i Champions league

Linköpings FC är mycket nära avancemang i Champions league.

4 oktober 2017 17:53

Allsvenska serieledaren var storfavorit i sextondelsfinalen mot cypriotiska Apollon Ladies – och efter 1–0-vinsten i bortamötet i Limassol ser det också mycket gynnsamt ut för att ta sig vidare.

Allra viktigast var att inte förlora – och LFC vann. Det var alls ingen imponerande insats, men det var tillräckligt. Snyggt framspelad av Marija Banusic var det Kristine Minde som avgjorde efter knappa timmen. Norska landslagsforwarden undvek skickligt offsidefällan, rundade hemmamålvakten och satte bollen i öppet mål.

Välförtjänt?

Nja, så långt var det faktiskt Apollon som hade spelat bäst och skapat mest. Utöver tidigt läge för Lina Hurtig var det tunnsått med LFC-chanser. Apollon skapade inte heller särskilt mycket, men strax före segermålet prickade anfallaren Ayane stolpen.

Det var svårspelat i värmen och på den studsiga planen. Apollon var bättre än väntat, satte hög press och LFC saknade oftast tempo, variation och skärpa i passningsspelet för att spela sig ur den.

Däremot var det en försvarsmässigt helt okej insats och LFC blir nu ännu större favorit att ta sig till åttondelsfinal. Men mötet lever fortfarande och av allt att döma blir det en helt annan typ av match i Linköping nästa om en vecka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten