Här är V75-miljonärernas nya spel

Snacka om omtumlande vecka för kompisgänget från västra Östergötland som förra helgen vann 43 miljoner på V75. I helgen blir de dessutom tv-stjärnor för en dag. Men helgens spelläggare, Johan, tror det blir svårt att återupprepa succén.

16 december 2016 18:39

– Jag har alltid varit den där killen som kört Harry Boy, så jag vet inte hur det ska gå. Jag tycker det är jättekul med trav. Men jag fattar inte och lär mig aldrig. De andra kan sitta och rabbla om sina hästar och jag säger "Vem fan är det?". Jag vet ingenting. Jag får ge det lite tid och försöka sätta mig in i det den här veckan, lyssna på lite poddar och så, säger Johan.

Han kommer nog ändå få leva med att folk omkring honom kommer be om speltips framöver, även om det inte var han placerade spelet i förra veckans 43-miljonersvinst. En vinst som blev den femte största i V75:s historia och delas mellan Johan och hans sex kompisar, plus ytterligare två utomstående som köpt andel i spelet.

Vad har du fått för reaktioner?

– Jag driver egen firma, så på måndagen kallade jag mina anställda för ett frukostmöte hemma där jag berättade vad som hade hänt. Man var ju fortfarande smått chockad. Jag var lite orolig för hur de skulle reagera, men de blev verkligen jätteglada för min skull.

Bomar du igen firman nu?

– Nej, absolut inte. Så mycket pengar är det inte. Jag älskar mitt jobb också så det skulle jag aldrig göra. Jag bor i ett hus själv och har barnen varannan vecka. Det här blir ju en jäkla trygghet för barnen och för deras framtid. Jag har inget speciellt jag tänkt lägga pengarna på, mer än att jag köpte en bil i lördags. Det hade jag nog gjort i vårdagarna ändå, men nu hade jag möjlighet att köpa en Mustang med vinterdäck, det kändes lite kul.

I lördagseftermiddagens travsändning hyllas kompisgänget från västra delen av länet genom ett inslag i tv-sändningen i TV4 och TV12. Också det en ovan situation.

– Det kändes lite konstigt när vi träffades på Storan i Linköping med fullt av lunchgäster, och så stod vi i centrum. Det är inte det man är van vid direkt. Väldigt annorlunda och det är väl inte min favoritgrej att sitta framför en kamera och berätta hur det varit. Men det gick väl bra. Då var man fortfarande i ett rus, en bubbla, berättar Johan.

Vi lägger på efter samtalet om veckan som förändrat mycket för Johan och hans kompisar. Bara ett par minuter efter samtalet kommer ett sms från Johan.

"Bra spik, avdelning 2, nr 6 Thaiger Exclusive. Cool kantboll: Avdelning 7, All Eyes On. Och så alltid spik på nummer 11 i avdelning 7, som jag brukar säga".

Där har ni helgens tips från en av travkungarna från västra Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
John Senewiratne

Ämnen du kan följa