Mot Kanada häromsistens var det samma blågula startelva som i VM-premiären – och samma spelare får fortsatt förtroende i kvartsfinalen mot Tyskland i Rennes. Det betyder att tre LFC-are finns med: Nilla Fischer, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius. Lina Hurtig och Mimmi Larsson är kvar som avbytare.

Peter Gerhardsson fortsätter att satsa på erfarenhet och efter den starka andra halvleken mot Kanada hade han säkerligen inte så mycket funderingar på att ändra. Samtidigt är här så varmt (en bit över 30 grader) vilket säkert innebär att det kommer att bli högaktuellt med byten. Klart är också att det blir vattenpauser efter 30 och 75 minuter.

Vinner Sverige väntar Nederländerna i onsdagens semifinal i Lyon. Då är det också klart med spel i OS i Japan nästa år. Vid förlust är OS-chansen borta för silverlaget från Rio.

Artikelbild

Svenska elvan till matchen som startar 18.30:

Hedvig Lindahl – Hanna Glas, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Caroline Seger, Elin Rubensson – Sofia Jakobsson, Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö – Stina Blackstenius.

I tyska elvan saknas mittfältsstjärnan Dzsenifer Marozsán som inte spelat sedan hon bröt en tå i VM-premiären mot Kina (1–0).