Här är Mjölbys division 1-besked

Fem månader efter det dramatiska kvalet har Mjölby hockey fått en chans att spela division 1. Men att tacka ja till platsen är inte aktuellt.

4 september 2017 12:04

– Egentligen har vi inte fått någon formell förfrågan. Förbundet har ringt två gånger och frågat hur vi skulle ställa oss till division 1-spel OM vi skulle få frågan. Jag har meddelat att vi skulle tacka nej, därför fick vi aldrig en fråga, säger MHC:s ordförande Christer Gustafsson.

Det är tufft att bedriva hockeyverksamhet snäppet under elitnivå, det har flera klubbar fått erfara. Senast är det Haninge Anchors, som med två veckor till seriestart inte fått sin elitlicens beviljad och kastas ur division 1 östra. Närmast på tur att få en fråga om division 1-spel är Mjölby, som med minsta möjliga marginal missade i vårens kvalspel. MHC skulle i så fall fått Haninges plats i den östra serien.

– Det är för sent att ställa om med både trupp och ekonomi nu, det går inte helt enkelt. Det var ungefär samma scenario förra säsongen när Varberg låg risigt till, säger Christer Gustafsson.

Mer hockeynytt 1: Efter en del turer fram och tillbaka har nu MHC och HF Mjölby anmält ett lag i division 3. Seriespelet drar igång i oktober.

– Eftersom vi inte fick ihop något J20-lag blev det en del spelare över som vi gärna ville behålla, säger Christer Gustafsson.

Mer hockeynytt 2: I säsongens första träningsmatch blev det övertidsseger med 3–2 mot Bäcken hemma i TMH arena. Målskyttar: Daniel Rehnström, Emil Strömberg och William Strand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson