Här är Mäkis nya jobb – efter LHC-tiden

Anders Mäki, som varit närmast synonym med LHC-hockeyn i 30 år, lämnar sportvärlden.

26 april 2019 14:19

53-åringen kommer framöver arbeta som ledarskapskonsult, föreläsare och utbildare vid Linköpingsbaserade företaget Paragera, vars affärsidé är HR-konsulting, ledar, individ och grupputveckling samt rekrytering. .

– Ett starkt nyförvärv skulle man kunna säga, kommenterar en av grundarna till Paragera, Mats Klippinger i ett pressmeddelande.

För de som följt hockeyn i Linköping är Anders Mäki ett välkänt namn. Han värvades till klubben säsongen 1988/89 från Kiruna IF och hann med drygt 300 A-lagsmatcher innan han la rören på hyllan vid millenniumskiftet.

LÄS MER:Rymdingenjören som blev LHC-ikon

Därefter togs norrlänningen upp i LHC:s organisation och under 2000-talet hann han figurera på viktiga positioner som VD och klubbdirektör.

I samband med avskedet från LHC vid senaste årsskiftet sa Mäki följande i en intervju med Corren:

– Det var i somras som någon påpekade att "nu är det 30 år sedan du kom till LHC". Det fick mig att börja fundera lite. Jag är 52 år gammal och känner att jag har drivet kvar. Men jag vill inte att någon ens ska kunna andas att jag inte har samma driv som tidigare, säger han.

LÄS MER:Bildextra: Mäkis tid i LHC

Han medgav att jobbet stundtals varit mycket tufft:

– Klart att jag fått kritik. Tretton av fjorton klubbdirektörer i SHL får det efter varje säsong. Som klubbledare exponeras du hela tiden och det kan slita det också, men det ingår i jobbet. Det är inte så att kritiken kommit från någon inom föreningen.

LHC har av ekonomiska skäl avstått från att rekrytera en ny klubbdirektör efter Anders Mäki.

– Vi har pausat det och nu får Bouvin (Anders, ekonomichefen) vara tillförordnad klubbdirektör. Just nu kan jag se att vi gör ett omtag igen efter sommaren, sa ordföranden Roger Ekström tidigare i vår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Andersson