Här är beskedet om LFC-stjärnan

Här laddar Linköpings FC för ödesmatchen mot Göteborg – i Stjärnorp några mil utanför stan. Nilla Fischer saknas och lagkaptenen spelar inte heller på lördag.

22 augusti 2019 19:17

– Nej, det är inte aktuellt. Vi får hoppas på att hon är tillbaka till efter landslagsuppehållet. Till dess hoppas jag verkligen att det ska reda ut sig, säger Olof Unogård, tränaren, efter avslutad torsdagsträning på idylliska och klassiska Stjärnvallen.

Jo, du läste alldeles rätt.

Allsvenska toppmötet på lördag spelas på hybdridgräs på Gamla Ullevi och då har LFC valt att förlägga de avslutande träningarna på vad som kan vara en av länets bästa naturgräsmattor. Olof Unogård hittade tidigare i somras dit av en tillfällighet – när han var och badade i Roxen vid närliggande Sandvik.

– Både jag och William (Strömberg, assisterande tränaren) har en förkärlek för gamla klassiska idrottsplatser och när vi såg skylten vid vägen åkte vi upp och tittade och blev alldeles fascinerande. Här är verkligen fantastiska förutsättningar, säger han.

Utöver Nilla Fischer saknades även vänstermittfältaren Elin Landström, som mot Vittsjö senast gjorde sin bästa insats för säsongen.

– Hon fick känning i ett knä efter matchen och har tränat efter det, men fick vila nu. Vi hoppas och tror att hon är med på lördag, säger Olof Unogård.

Men inte Fischer. Vad betyder det?

– När vi känner att det svajar lite är det klart att det är skönt att ha henne på planen med sin erfarenhet och pondus. Det kan låta klyschigt att säga "någon som tar tag i det", men det gör ju verkligen hon.

Vet ni exakt vad det rör sig om för skada?

– Det är någon slags överbelastning i hälen där byte av underlag säkert har gjort sitt. Sen ska man inte heller glömma bort att det också har varit en lång säsong.

Lagkaptenen och försvarsstjärnan har missat de två senaste matcherna, men båda gångerna funnits med på bänken. Så blir det mot Göteborg också, där LFC inte får förlora så att avståndet till tabelltvåan (och en plats i Europa) ökar till hela sju poäng.

– Nilla bidrar med mycket ledarskap och lugn även när hon inte spelar. Så det är uppskattat, säger Unogård och räknar med att Anna Rakel Petursdottir får fortsätta att vikariera i backlinjen.

Dajan Hashemi fick en smäll på handen och tvingades tillfälligt avbryta träningen, men kom snabbt tillbaka. Anna Oscarsson avbröt å sin sida strax före det avslutande tvåmålsspelet för att i stället få massage av fysioterapeuten Franck Lafuma.

– Bättre att ta det försiktigt nu och vara pigg på lördag, säger Oscarsson.

Efter lördagsomgången väntar landslagsuppehåll och LFC spelar inte förrän 9 september mot Växjö.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten