- Jag tycker jädrigt synd om både föreningar och alla runtom VM som slitit hårt, säger Hans Furuheim, ordförande för det mellansvenska handbollsförbundet.
Sportsligt blev hemma-VM 2011 en framgång för Sverige som slutade fyra.
Ekonomiskt blev det också en succé för det, till mästerskapet, bildade VM-bolaget.
Enligt Hans Furuheim gjorde bolaget en vinst på 17 miljoner.
Men de lokala föreningarna i Östergötland, som bidrog med oerhört mycket ideell kraft under speldagarna i Linköping och Norrköping, får inte ut mycket pengar.
Klubbarna i Norrköping får dela på 3 000 kronor. I Linköping, där RP, Malmslätt och Ljungsbro var delaktiga, handlar det om 15 000 kronor.
Alltså 5 000 kronor per förening.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Man är mäkta förvånad över att det blivit som det blivit, säger Kristian Steen, verksam i Ljungsbro och med i VM-organisationen i Linköping förra året.
Han vågar inte uppskatta hur många ideella timmar som lades ner före, under och efter VM.
- Jag törs inte räkna på det. Vi hade ungefär 150 personer igång per kväll under VM-dagarna, säger Steen.
80 procentFörklaringen till varför det blev så lite pengar är enkel. Uppgörelsen mellan det mellansvenska handbollsförbundet, där Norrköping/Linköping ingår, och VM-bolaget, som agerade på uppdrag av svenska handbollsförbundet, handlade om biljettförsäljning.
För att det ska bli ett hyfsat ekonomiskt utfall skulle 80 procent av biljetterna vara sålda.
Men det blev inte så.
Långt därifrån.
- Jag vet inte den exakta procentsiffran, men vi kom inte upp i 50 procent, säger Hans Furuheim.
Att sälja 80 procent av samtliga biljetter där deltagande länder var Norge, Island, Ungern, Japan och Brasilien måste ses som en mycket tuff uppgift.
Om inte omöjlig.
- Vi var optimister och trodde att folk var mer intresserade. Men vi gjorde ett kanonarrangemang och jag sa inför VM att man inte ska se det som någon chans att tjäna pengar utan som en marknadsföring för sporten i vår region som mer eller mindre dött sedan Saab försvann.
Men kunde man inte fixat en annan uppgörelse, med någon fast summa till föreningarna?
- Problemet var att det inte gick att göra några sådana dealer. Malmö stad lade 30 miljoner för att få VM dit. Göteborg bidrog också med massa pengar för att Sverige skulle spela där. Norrköping/Linköping la inte en spänn. Vi var i princip glada för att få hit ett VM, säger Hans Furuheim.
"Inte så intresserad"Som Corren berättat tidigare vill Sverige arrangera EM för både både herrar och damer 2016. Linköping ses som en lämplig spelort - frågan är hur intresset är hos de lokala entusiasterna.
- Just nu känns det inte som man är så intresserad av att hjälpa till någon mer gång. Men det skulle säkert vara glömt då och man vill vara med igen, säger Kristian Steen.