Vinst räckte inte för Mantorp

Mantorp föll på målsnöret i det allsvenska kvalet. Trots vinst med 27-24 (12-10) mot Kungälv, räckte det inte för att få spela vidare.

HANDBOLL2017-04-17 20:55

I det första kvalmötet mellan Kungälv och Mantorp var det de förstnämnda som tog hem segern med 26-21. Det gjorde att bortalaget hade allt i sina egna händer inför matchen. Men Mantorp hade inte givit upp och gav dem en riktig match. Det räckte dock inte hela vägen.

– Vi gjorde en dålig första halvlek i den förra matchen som straffar oss. Vi har ändå tre bra halvlekar om man kollar på totalen. Det är den där första som vi förlorar på, säger Mantorps Petter Wåhlin.

Det var ändå en bra match från Mantorps sida där spelare som Jacob Holmberg, Kim Pettersson och Petter Wåhlin klev fram.

– Vi gör en bra match bakåt men behöver göra lite mer mål. Det räcker ändå inte riktigt till.Vi hade fem bollar upp på dem ett tag men det är inte tillräckligt till slut ändå, säger Wåhlin.

Det var en intensiv match med många heta dueller som syntes. Även målvakten Tony Tolic visade kvalité i målet. Men med ett avslut där Mantorp klev upp för att göra en sista chansning och med ett Kungälv som spelade på resultatet så knep bortalaget kvalplatsen. De kommer att spela vidare med VästeråsIrsta HF som motståndare.

– De hade ju tighta matcher hela tiden i deras serie så det kan ju vara något som avgör. Vi hade bara 2–3 lag i serien där vi hade riktigt tuffa och jämna matcher. Men det är svårt att säga. Det räckte helt enkelt inte hela vägen, säger Wåhlin.