Tillbaka från skadan – som dubbel vinnare

RP:s Robin Johansson har inte varit med i säsongsinledningen på grund av en axelskada. Men nu har han varit med i två matcher – som laget också vunnit.

Robin Johansson är tillbaka på banan och stod för fyra mål mot Boden.

Robin Johansson är tillbaka på banan och stod för fyra mål mot Boden.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-10-18 21:01

Senast skrällde RP mot det tippade topplaget Hammarby med en 29–28-seger. Nu gav de också nykomlingen Boden en riktig match på bortaplan och vann med bekväma 36–20. Finns det någon gemensam nämnare för de båda matcherna? Ja, RP:s niometersspelare Robin Johansson.  

– Det är alltid kul att komma tillbaka och speciellt när vi vinner. Det känns som vi har blivit ett lag där alla har hittat sina roller igen. Vi hittar rätt och det är alltid kul att kunna bidra själv med, säger Robin Johansson glatt efter matchen. 

På grund av en uttänjd led i ena axeln har han varit borta från spel sedan genrepet där han ådrog sig skadan. Men nu har han sakta men säkert börjat komma tillbaka och i matchen mot Boden stod han för fyra mål. 

– Det är jättekul. Men så länge jag och vi kan göra allt vi kan för att vinna så spelar inte målen så stor roll, säger 19-åringen. 

För att ta det försiktigt framåt med skadan har han i de två matcherna som spelats bytts in mest i anfallet för att kunna känna på axeln ordenligt. 

– Jag hade gjort min första träningsvecka innan matchen mot Hammarby. Då är det bäst att ta det lugnt men ändå göra så mycket som möjligt. Det känns bra att kunna bidra med det minsta lilla och det är framåt jag kan göra det mest. 

Vad är det som avgör matchen mot Boden då? 

– Vi springer extremt bra och har fullt fokus hela matchen, från start till slut. Vi kämpar och pushar varandra. Det är väldigt kul att spela handboll just nu, avslutar Johansson entusiastiskt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!