RP värvar från elitserien

RP värvar högernian Nora Thörner från elitserielaget Önnered.

Handboll2014-06-19 18:55

– Jättespännande, hon har fina meriter, säger RP-ordföranden Jan Carmesten.

RP-damerna har tappat tunga namn i Sara Frejd och Olivia Jönsson. Men nu kommer positiva nyheter med nyförvärvet Nora Thörner, 19, från Önnered och att Hanna Cleve, som uppvaktats av Helsingborg, stannar kvar i den allsvenska klubben.

RP har jobbat hårt på att bygga om organisationen på både dam- och herrsidan.

– Vi bygger för framtiden. Vi måste vara en förening som utbildar egna spelare stenhårt, säger Jan Carmesten.

Efter degraderingen från allsvenskan på herrsidan är trion Peter, Ulf Andersson och Jan Andersson tillbaka i organisationen. Peter och Ulf tar över A-pojk och Jan Andersson går in i division 2-laget. Klubben jobbar även på att Mats ”Näsa” Carlsson, som kom in på slutet av vårsäsongen, blir kvar i någon roll. Andreas Karlsson, som var assisterande tränare till Patrik Olsson i fjol, lämnar.

På spelarsidan har många viktiga kuggar som Steven Larsson, Andreas Liverstam, Jim Andersson och målvakten Alexander Rosén (kvar som målvaktstränare) försvunnit.

Hampus Nygren har aviserat att han ska plugga till hösten och Adam Sjöö, som kom på korttidskontrakt i våras, vill spela högre upp. Marcus Carlsson återvänder från Ljungsbro och några spelare utifrån är på gång in, bland annat en målvakt från Göteborg, – men fokus ligger på att satsa på egna spelare.

– Vi kommer satsa stenhårt på spelare som kanske fick stå tillbaka lite den här säsongen. Killarna har tränat oerhört bra här under början av sommar­en, säger Jan Carmesten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!