RP-tränaren:" Såg ut som en trafikolycka"

Ingenting fungerade för RP:s herrar mot Lindesberg. "Det såg inte bra ut alls", säger RP:s tränare Magnus Oscarsson Söder.

Det tog stopp för Arvid Kindstrands RP mot Lindesberg.

Det tog stopp för Arvid Kindstrands RP mot Lindesberg.

Foto: Rebecca Candevi

Handboll2019-12-01 21:34

RP:s herrar är nere i en tung svacka och mot Lindesberg blev den djupare än vanligt. Resultatet skrevs till 45–31 och Magnus Oscarsson Söder var märkbart besviken efter matchen. 

– Det såg ut som en trafikolycka. De spelar sönder oss fullständigt i första halvlek och vi sätter inte emot någonting alls bakåt. De hittar sina framspel och sina positioner som de vill ha fullt ut och vi blev desperata och jagande. Då tappar vi strukturen helt, förklarar RP-tränaren. 

Redan i första halvlek stod det 24–13 och Linköpingslagets uppförsbacke blev bara brantare. 

– Försvarsspelet var fullständigt katastrof. De gör en bra match också och var pålästa, men vi springer vilse. Det är mycket som vi inte gör bra, säger Oscarsson Söder. 

Och inte heller kunde RP-tränaren komma på någonting som laget skulle kunna ta med sig för att bygga vidare på. 

– Vi hittade ingenting vi var nöjda med mer än att vi höll ihop som grupp. Vi tar inte med oss ett skit här ifrån. Det är bara att vi får till en revanschkänsla till nästa match. Det tror jag alla är ganska eniga om. 

Nästa match är mot Kungälv på hemmaplan. Ett lag som ligger strax ovanför RP i tabellen. 

– De har en bra trupp och ett bra lag på pappret men har inte fått ihop det mot slutet. De är nog inte nöjda med sin prestation och är lite desperata. Det kommer nog märkas och vara mycket kamp från deras sida. Men vi ska bjuda igen. Och då ska vi göra en riktigt fin insats och visa att vi kan spela bra handboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!