RP storsatsar mot eliten

RP storsatsar med sikte på den yttersta eliten. Klubben anställer både en klubbdirektör, en sportchef och en marknadschef och har som målsättning att spela i svenska handbollsligan 2021. "Det känns askul", säger ordföranden Stefan Nygren.

Foto: Peter Jigerström

HANDBOLL2018-01-19 17:00

Han är entusiastisk inför det som presenteras under RP-dagen på lördagseftermiddagen. Linköpingsklubben gör en jättesatsning mot toppen där målsättningen är att minst ett av elitlagen ska spela på högsta nivå 2021.

– På sikt är tanken att både dam- och herrlaget ska spela i handbollsligan, säger Stefan Nygren.

Arbetet har pågått under en lång tid. Klubben bjöd in personer som numera jobbar i näringslivet men som tidigare har erfarenhet av att bygga upp lag i bland annat Linköping innebandy och LHC:s damlag. Under hösten blev en förstudie klar kring RP-satsningen och nu är tiden inne att dra igång. En sportchef kommer anställas redan under våren, eventuellt tillsätts också tjänsten som marknadschef då. En klubbdirektör ska vara på plats under sommaren.

– Allt sköts helt ideellt idag, vi vill få folk som på dagtid kan lägga ner tid och jobba med de här frågorna, säger Stefan Nygren.

RP har alltid haft en bra ungdomsverksamhet, men situationen idag är särskilt gynnsam med flera ungdomslag som hävdar sig bra nationellt.

– Målet är att förädla vår akademi ytterligare och bygga underifrån. Vi vet att vi har många duktiga unga spelare som är på väg uppåt, säger Stefan Nygren.

För att nå toppen räknar han också med att förstärka dam- och herrlaget med ett par nyckelspelare utifrån.

Samtal pågår med ett antal nya samarbetspartners, Stefan Nygren har gott hopp om att få med sig i alla fall några företag på klubbens storsatsning.

– Marknadssidan jobbar redan stenhårt med dom bitarna idag. Vi vill ha långsiktiga avtal med våra samarbetspartners som vill vara med på vår resa, säger Stefan Nygren.

Även kommunen och förbundet är positiva.

– Det känns som om alla vill åt samma håll.

Någon ekonomisk chansning är det inte fråga om, enligt ordföranden.

– Många andra gör bort sig och köper spelare och hoppas att intäkterna kommer senare. Vi har en stabil ekonomi idag och tänker absolut inte försätta oss i någon ekonomisk knipa. Det här ska vara en stabil och långsiktig investering där vi hoppas att allt kommer att snurra inom några år, säger Stefan Nygren.

Han fortsätter:

– Det fattas en elithandbollsklubb i regionen. RP odlar många talanger men dom försvinner iväg till andra klubbar. Vi vill få dom att stanna och skapa en handbollskultur i stan. Vi vet att det finns många som är intresserade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!