RP steget efter – kom nära till slut

Nykomlingen Torslanda stod för motståndet i Sporthallen när RP jagade två nya poäng. Trots nära kvittering på slutet var RP steget efter hela matchen och fick se sig besegrat med 29–31.

Foto: Peter Jigerström

handboll2017-12-09 20:19

Lagen höll jämna steg under matchens första kvart och gjorde i princip vartannat mål. Men efter 15 minuter hände något och Torslanda hade skaffat sig en tremålsledning.

– Vi har en kontring som vi missar och sen kontrar de tillbaka och gör 13–12. Efter det rycker de lite och har tre bollar upp i halvtid, säger RP:s tränare Patrik Olsson.

Efter 30 spelade minuter var Torslanda i ledningen med 16–13 och just tre mål var den skillnad som det allt som oftast var mellan lagen genom matchen.

Men trots att RP låg steget efter under matchen gjorde Torslanda aldrig det där avgörande rycket och när Philip Claudius med ett långskott från egen niometerslinje satte 24–25 för RP med några minuter kvar var det definitivt match.

– Det som ändå är positivt är att vi ger oss själva chansen, vi kämpar i motvind hela matchen och ändå har vi chansen att gå upp till lika nästan ända fram till slutet, säger Patrik Olsson.

Och dramatiskt blev det. När Erik Nyberg på straff satte 29–30 för hemmalaget i slutminuten fanns hopp om en kvittering. Det hoppet dog dock i anfallet efter då Torslanda punkterade matchen när man satte slutresultatet 29–31.

– Det var väl ingen höjdare direkt. Vi är lite för dåliga framåt och lite för dåliga bakåt, lite för dåliga helt enkelt för att vinna idag, säger Olsson.

Vad beror det på då?

– Bra fråga, jag har ingen aning just nu. Jag ska kolla matchen igen och göra en analys. Samtidigt är de duktiga, så det är inget snack om saken egentligen.

En av RP:s mest framträdande för dagen var Gabriel Lundqvist, som gjorde flera viktiga mål som höll Linköpingslaget kvar i matchen.

– Vi är väl egentligen rätt jämna matchen igenom, med undantag för att vi höjer oss sista där för att komma ikapp. Det som de vinner på är våra misstag, de får några enkla kontringar och sen vinner vi inte riktigt de här en mot en-situationerna, säger Lundqvist och fortsätter:

– Det är såklart surt att förlora när vi ger oss chansen sista minuterna, men vi får chans till revansch redan nästa helg.

Ja, matchen markerade halvtid i allsvenskan och nu vänder serien och RP ställs mot Torslanda igen nästa helg. RP-tränaren Patrik Olsson är optimistisk vad det gäller lagets chanser att krympa det avstånd som Torslanda nu skapade i tabellen.

– Vi ger inte upp någon gång, vi kämpar ända in till domaren blåser. Nu har vi en vecka på oss att rätta till saker så vi får revansch.

Målskyttar, RP: Benjamin Jacobsson 7, Gabriel Lundqvist 6, Erik Nyberg 6, Philip Claudius 3, Patrik Tosteberg 2, Isak Karlsson 2, David Näsman 2, Martin Karlsson 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!