Under många år spelade hon i RP och har även en A-landskamp på meritlistan. Sedan dess har hon följt handbollen i stan på mer eller mindre nära håll, med två döttrar som spelat i damlaget men nu lagt av och en son som är på väg upp i A-laget på herrsidan.
Vägen tillbaka till toppen?
Samarbete.
– Linköping är inte en handbollsstad på samma sätt längre. Det är ingen omöjlighet att hitta tillbaka till den nivån, men då måste alla hjälpas åt. Såväl RP som förening som spelare, ledare, föräldrar, kommun och företag, säger Karin Höglin.
När vi ber profilen att nämna någon orsak till att RP:s elitverksamhet är så svag just nu har hon inte ett svar utan fler.
– Oavsett bredd eller elit begränsar bristen på idrottshallar möjligheten. Få lag i Östergötland gör att man i tidig ålder tvingas till långa bortaresor utanför länet, vilket får många att välja andra idrotter. Lovande spelare som vill satsa mot eliten försvinner till andra föreningar när de börjar på gymnasiet. Dessutom är det tyvärr många som slutar för tidigt.
Vad krävs för att vi ska få se handboll på elitnivå i Linköping igen?
– Det är många saker även där. Kommunen måste bygga nya hallar och helst en arena som underlättar vid matcher och turneringar. De kommunala bidragen behöver ses över. Samtidigt måste RP kunna erbjuda verksamhet som gynnar både bredd- och elithandboll. Klubben behöver bli så attraktiv att företag vill vara med och synas och sponsra verksamheten, säger Karin Höglin.