RP Linköping förlänger sviten

RP Linköping är svårslaget i division 1 södra herr i handboll.

RP IF Linköping vann mot Fjärås HK

RP IF Linköping vann mot Fjärås HK

Foto: Montage

Handboll2023-12-17 17:52

Mot Fjärås hemma i Linköpings Sporthall på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 31-30 (17-20) och har nu fyra segrar i rad.

- Vi har bra känsla i gruppen oavsett vilka som spelar. Idag vinner vi för vi spelar ett mycket bra försvarsspel i andra halvlek. Vi släpper bara 10 mål i andra halvlek. Måste lyfta fram Sebastian Karlsson försvarsspel lite extra. Mv Karl Lindsten kommer i tidigt i matchen och gör det väldigt bra i målet. Emil Björklund kommer i slutet och visar rutin med viktigt räddningar. Vi har marginalerna på vår sida i slutet på matchen. Simon Danielsson blir matchhjälte med mål i sista sekunden. Beröm till Fjärås unga lag som krigar hela matchen, kommenterade RP Linköpings tränare Michael Malmberg efter matchen.

Bortalaget Fjärås hade alltså greppet i halvtid och ledde med 20-17. Men RP Linköping vände på matchen och vann till slut.

Målgörare för RP Linköping var Gabriel Enquist 7, Simon Danielsson 5, Erik Kaliff 5, Hugo Kindefors 5, Axel Mundel 5, Erik Aronsson 2, Albin Fingal och Jonathan Sandberg.

För RP Linköping gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Fjärås är på sjunde plats.

RP Linköping tar sig an Lågan i nästa match hemma söndag 14 januari 16.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!