RP backar: ”Klart att det är tufft”

Handbollsklubben RP gick cirka 80 000 kr back den gångna säsongen, det framkom på måndagens årsmöte. Resultatet betyder bland annat en minskad budget för klubbens båda elitlag. ”Klart att det är tufft”, säger sportchefen Patrik Olsson.

Foto: Peter Jigerström

HANDBOLL2019-06-19 08:00

Sportsligt var det en jobbig säsong för RP:s A-lag – herrlaget var på vippen att ramla ur allsvenskan och damerna var aldrig nära någon toppstrid i division 1.

– Intäkter från matcherna är en stor del i många föreningars ekonomi. Det är klart att det märks när lagen inte går bra och det kommer mindre folk och tittar, säger Patrik Olsson.

En annan minuspost är den fond som RP satt in sina pengar på från sin husförsäljning för ett antal år sedan.

– Den har tyvärr sjunkit i värde, säger Patrik Olsson.

Föreningen har även tappat en del medlemmar vilket också är en förklaringar till de dystra siffrorna. Minuset gör nu att A-lagen kan bli lidande.

– Vi har fått gå ner lite i budget, så är det. Det är inte lätt att veta hur man ska göra, ska resultaten eller pengarna komma först, säger Patrik Olsson.

Stefan Nygren avgick som ordförande och ersätts av Sanna Thörnholm, mamma till damlagets nyckelspelare Olivia Thörnholm.

– Jag gillar struktur och en öppen dialog. Jag vill gärna ha feedback från medlemmarna, säger Sanna Thörnholm.

Noterbart är också att LHC:s general manager Niklas Persson blir kvar som klubbens vice ordförande. Däremot är han inte längre marknadsansvarig. Övriga nya styrelsemedlemmar är Jens och Emma Tördahl, samt Max Lindskog. Någon kassör lyckades valberedningen inte skaka fram, den platsen är alltså vakant tills vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!