Mantorp avgjorde tidigt

Att säga att Mantorps tränare Johnny Johansson var nöjd efter söndagens seger mot Hallstahammar var ingen underdrift. "Allt var bra i dag, till och med materialaren", sa han.

Niklas Johansson gjorde 9 mål när Mantorp vann stort mot Hallstahammar.

Niklas Johansson gjorde 9 mål när Mantorp vann stort mot Hallstahammar.

Foto: Peter Jigerström

HANDBOLL2016-10-16 17:32

31–22 blev det hemma i Klämmetorpshallen. Och det här var en match som man egentligen avgjorde redan under de första minuterna.

För när Hallstahammar gjorde sitt första mål, då hade Mantorp redan gjort fyra.

Det gav ett försprång man aldrig släppte ifrån sig. I paus var ledningen fem bollar stor vid 16–11, gästerna kröp lite närmare till tre bollar vid 18–15, men sen ryckte Mantorp igen och avgjorde definitivt.

– En riktigt bra genomförd match från alla händer och fötter. Vi fick till försvarsspelet på ett bättre sätt än senast, vi hade bra fart och vi vårt omställningsspel och fick på det viset enkla och snabba mål.

Johnny Johansson fortsatte:

– Och sen hade vi både bra målvaktsspel och bra skytte. Nä, det fanns inte så mycket att klaga på i dag. Nu är kanske inte Hallstahammar något topplag i den här serien, men det förtar inte vår insats. Den var riktigt bra.

Extra plus får de två bästa målgörarna, Niklas Johansson och Kim Pettersson.

– Men också målvakten Jonathan Fredriksson gjorde en bra match. Skriv gärna det.

Mål, Mantorp: Niklas Johansson 9, Kim Pettersson 8, Ivar Pålsson 4, Petter Wåhlin 3, Jakob Nilsson 3, Daniel Jern 2, Oskar Kjellander 1 och Albin Enquist 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om