Laget före jaget i RP: "Vi har ingen Zlatan"

Seriepremiären för damerna i RP närmar sig och målbilden är hög trots den saknade erfarenheten i laget. “Vi har ingen Zlatan”, säger Sofie Bogren efter sista genrepet i Sporthallen.

Sofie Bogren är tillbaka på planen efter sin korsbandsskada. Arkivfoto

Sofie Bogren är tillbaka på planen efter sin korsbandsskada. Arkivfoto

Foto: Per Bergsten

Handboll2023-09-17 20:30

Under söndagen spelade damerna sin sista träningsmatch innan den stundande seriepremiären första oktober, detta mot ett IFK Tumba som denna gång besegrade RP med 26–23. Trots förlusten och att truppen kanske saknar en del erfarenhet, är siktet ändå högt ställt för att nå ett bättre resultat än föregående säsong.

Efter en lång period av rehab på ett avdraget korsband var Sofie Bogren tillbaka på planen igen för matchspel mot Tumba. Hon hoppas på att kunna bidra mycket till målgörandet i matcherna framöver men lägger den största vikten i "laget är större än jaget" för att kunna hamna i mitten av tabellen. 

– Det är vi som sitter här som ska göra det. Vi har ingen Zlatan som kan komma in och göra målen utan vi måste hjälpas åt.

Skadehistorik är något som RP nästan varje år har fått tampas med och det läggs stor vikt från tränare i att spelare hellre tar vissa pass med rehab istället för att springa runt på träningar med små skavanker. Det var inga konstigheter för Sofie och hennes knä under träningsmatchen så hon lämnade ett gott styrkebesked för spel i höst. 

– Allt har gått enligt plan. Jag ska vara redo för seriepremiär. 

Lagets trogna busschaufför som kör tjejerna till bortamatcherna kom fram för att kika hur "niometaren" upplevde de efterlängtade minuterna på plan. Han blev nöjd med statusen och hoppas att tränare Janne Holmqvist sätter henne i spel.

Mer RP: Herrlaget genrepade också inför division 1-premiären och vann över Enköping med 32–28. Målvakten Emil Björklund var en av de tongivande spelarna i Sporthallen. 

”Vi har en bred trupp och vi har provat flera spelare under försäsongen. Det känns riktigt bra”, säger tränaren Michael Malmberg till hemsidan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!