Kvaltåget gick för RP: "Svag insats"

Frågan kändes lika given som svaret. "Om kvaltåget gick nu? Ja, det gjorde det", sa RP-tränaren Ludvig Carlsén.

Jonna Libom.

Jonna Libom.

Foto: Per Bergsten

Handboll2020-02-16 18:31

Efter en starkare vinter än höst och precis som i fjol med flera farmarlag före i tabellen så öppnade sig en chans för RP-damerna att ta sig hela vägen till allsvenskt kval. Men efter söndagens överraskande förlust, 18–19 (11–8) mot Örebro i division 1-handbollen, ser Linköpingslaget ut att bli kvar på perrongen när tåget går mot högre serier.

– Jag har inte räknat så noga på det, men det här var säkert sista chansen. Vi gjorde en alldeles för svag insats, sa Ludvig Carlsén.

Tom blick, tydlig besvikelse.

– Du ser det själv. Bara 18 mål gjorda, det duger ingenstans. Vi kom inte alls upp i någon nivå i vårt anfallsspel och trots att vi testade i stort sett allt som gick att testa så lossnade det inte. Jag tyckte inte att vi spelade med hjärtat den här gången. Med en tunn trupp och mycket skador orkade vi inte riktigt, sa Carlsén.

Ja, RP ledde i stort sett under hela matchen, även om Örebro gick från krympte avståndet tidigt efter paus och sedan satte det avgörande målet med dryga minuten kvar. RP fick en sista kontringschans för kvittering, men Mika Thorsson kom aldrig loss i det läget.

Därmed förlust efter en svag insats, därmed samma resultat mot Örebro som i höstas och därmed förlorad mark till Ystad och Kroppskultur. 

För att få kvala hade det räckt att ha ett av de två lagen bakom sig, men bensinen tog slut och RP spelade bort möjligheten till vad som kunde ha blivit en avgörande match mot Ystad.

Jonna Libom drog ett tungt lass och svarade för fem mål. Ida Sandell noterades för fyra och Olivia Thörnholm för tre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!