Kjellanders mål bakom vinsten

Oskar Kjellander tycker själv att han haft en halvdan start på säsongen. Men på söndagen lossnade det. Rejält.

Oskar Kjellander.

Oskar Kjellander.

Foto: Rebecca Candevi

handboll2018-11-11 18:59

– Jätteskönt att få en sådan här match. Nu fungerade det betydligt bättre, sa han efter hemmavinsten mot bottenlaget Kungsängen, 39–30 (19–14), i division 1-handbollen.

Det var en match som toppjagande Mantorp skulle vinna – och som vanns.

Klart.

Till slut.

– De kom lite närmare ett tag, så jag ska inte säga att det kändes helt tryggt hela tiden. Men sista kvarten rullade det på rätt bra, sa Oskar Kjellander.

Rätt så.

Hemmalaget hade inga problem med att hitta rätt framåt i Klämmestorpshallen, men bakåt läckte det samtidigt rejält och faktum är att det med 44 minuter på klockan var så pass jämnt som 27–25. Då kom det avgörande rycket och sedan var det inget snack.

En av de allra viktigaste spelarna bakom vinsten: tiomålsskytten Kjellander.

– Jag har inte riktigt känt att det tidigare under hösten släppt på samma sätt som i fjol. Så det här var helt klart ett steg i rätt riktning, sa han.

Läkarstudenten från Lindesberg är inne på fjärde säsongen i Mantorp, som fortsatt hänger med i toppen och har allsvenskan i sikte.

– Det känns som om vi har tappat några onödiga poäng under hösten, men totalt sett har det varit okej. Vi har inte så många spelare i truppen och det gör att det kan bli lite ojämnt när bredden saknas. För att ta steget upp i allsvenskan och etablera sig där krävs lite till, både sportsligt och organisatoriskt, sa Oskar Kjellander.

Själv har han två och ett halvt år kvar på plugget, så frågan är vad som kommer först: klart med läkarexamen eller Mantorp till allsvenskan?

– Oftast fungerar det bra att kombinera studierna med handbollen. Men man får vara noga med planeringen, sa han.

Näst bästa målskytt i hemmalaget, som just nu är en poäng efter serieledande Silwing/Troja: Jakob Nilsson på åtta.

Matchfakta

Mantorp 39

Kungsängen 30

Mål, Mantorp: Oskar Kjellander 10, Jakob Nilsson 8, Erik Nyberg 6, Viktor Nilsson 5, Ivar Pålsson 4, Daniel Blomqvist 3, Gabriel Enquist 2, Freddy Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!