Förlust i toppstriden: "Får rannsaka sig själv"

Mantorp bjöd på en bra handboll i första halvlek i mötet med SIF. Hemmalaget tappade dock allt i andra och åkte på en tung förlust med 26–33.

handboll2018-11-18 18:39

Det var svårt att inte ryckas med när Mantorp gick upp i ledningen i den första halvleken. Ivar Pålsson stack ut genom sitt slit i försvarsspelet och hemmalaget tryckte också på framåt. Samtidigt storspelade bortalagets målvakt Axel Åhlin Andersson vilket gjorde det svårt för hemmalaget att dra ifrån. Det gjorde istället att SIF kom ikapp i slutminuterna och gick ut i halvtidsvilan med ett mål mer än Mantorp.

– Vi snackade om att vi skulle fortsätta som vi gjorde. Både försvars- och anfallsspelet var kanon bara att vi fick flera ramträffar och deras målvakt gjorde några kanonräddningar. Vi skulle bara fortsätta trycka dit bollen, säger Mantorps Oskar Kjellander.

Men så blev det inte. Istället tappade Mantorp sitt försvarsspel totalt medan SIF växlade upp.

– Skillnaden mellan första och andra är att vi släpper mycket mer bakåt. Jag tror vi släpper in 13 bollar i första och i andra är det 20 bollar. Det är en jättestor skillnad. Målvakterna får inte tag i bollen och vi står inte helt rätt i banan, säger Kjellander.

Vad är det som gör att ni släpper in så mycket bakåt då?

– Det är svårt att säga – men vi gör inte jobbet. De växlar bort oss och vinner man-mot-man-kamperna. Vi är inte där till hundra procent. Var och en får rannsaka sig själv då det var personliga försämringar i andra.

Slutresultatet skrevs till 26–33 och därför hamnar nu SIF och Mantorp på samma poäng i tabellen. Dock har Mantorp bättre målskillnad och står kvar på andraplatsen.

– Det var en viktig match så det är surt att förlora i dag, säger Kjellander.

– Vi har sagt att vi ska vinna serien i år. Samtidigt har vi en tunn trupp och bredden finns inte riktigt. Men vi har sagt att vi ska vinna så det hoppas jag vi gör.