Drömstart för Mantorp – som imponerade stort

Snacka om smakstart för Mantorp på division 1-handbollen. "Första halvlek var verkligen svinbra", konstaterade tränaren Jesper Hallberg belåtet.

Jakob Nilsson var en framgångsriki båda delarna av planen.

Jakob Nilsson var en framgångsriki båda delarna av planen.

Foto: Rebecca Candevi/arkiv

Handboll2019-09-29 12:19

 29–21 mot GP i nyrenoverade hemmahallen var på många sätt imponerade.

– En bra premiär. Skönt med seger och två poäng. Sett över hela matchen tycker jag inte att det var något snack om saken, sa Hallberg.

Med tanke på rivstarten – där Mantorp tryckte ifrån till 9–3 efter bara drygt åtta minuter – känns det konstigt att säga emot. Däremot kunde Mantorptränaren inte förneka att det visst fanns premiärnerver. 

– Många, inklusive jag själv, var lite nervösa. Ett par gjorde sin första match och det fanns nerver i laget... även om det kändes som att släppte ganska fort.

Framför allt var det ett lysande försvarsspel som lade grunden till segern. 16–10 i paus var starka besked och sedan bara fortsatte det på den inslagna vägen.

– Både försvars- och målvaktsspel satt verkligen. Den biten är något man ofta kommer väldigt långt på, och är det något vi kommer försöka bygga vidare på är det just det. Om det defensiva spelet sitter är det lätt att spela handboll.

Jakob Nilsson var som vanligt produktiv framåt med sex mål i den första halvleken och mycket kuggade i från start.

– Den första halvleken var svinbra och under hela matchen spred vi ändå ut målskyttet på ett bra sätt.

Du låter nöjd med mycket?

– Ja, att bara släppa in 21 bollar är exemplariskt och på det hela taget så gjorde vi en riktigt bra match.

Jesper Hallberg avslutar:

– Vi vill se till att det här blir vår hemmaborg och det påbörjade vi på ett bra sätt. Extra kul när det var så mycket folk på läktaren också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!