Klart: Här är Linköpings nya handbollslag: "Ska vinna"

HK Lejon Linköping är stadens nya handbollsklubb som ska börja spela i division 3 Södra (herr) till hösten. Målet är att klättra i seriesystemet men också att hitta glöden och gemenskapen.

Sebastian Sevén som är ordförande och målvakt i den nya klubben HK Lejon Linköping.

Sebastian Sevén som är ordförande och målvakt i den nya klubben HK Lejon Linköping.

Foto: Lovina Stafhammar

Handboll2024-07-09 18:00

 – Intresset är jättestort, det är många som vill spela med oss, säger styrelseordförande och målvakten Sebastian Sevén.

Han fortsätter:

– Vi får in spelare som känner att de inte har tid att elitsatsa och kanske får upp glöden igen, det är det viktigaste. Nu ska vi bara ha kul.  

För några år sedan slutade Sebastian Sevén spela handboll och kände att det vore kul med en förening där man kan spela utan att man behöver satsa och där alla kan vara med. HK Lejon Linköping har inga krav och kommer satsa på träningar en till två gånger i veckan och sedan matcher på helgen. 

– Vi vill vara en inkluderande förening där alla får chansen och man får den gemenskapen som handbollen bidrar till. 

Under hösten börjar seriespelet i division 3 södra för HK Lejon Linköping, men målet är att klättra i seriesystemet. 

– Självklart går vi in med tanken att vi ska vinna och gå upp i division 2. Sen får vi se hur långt vi tar oss. Det vore kul att gå så högt som möjligt men då krävs det att man lägger ner lite mer tid, då får vi se hur många som hänger på det tåget. 

Klubben har gjort stora värvningar. En av dessa är den meriterade Rasmus Samuelsson som tidigare spelat i högre ligor och nu hoppas man att han ska bidra med viktig rutin.

– Rasmus Samuelsson är ett namn. Han har varit en tongivande spelare i division 1 och det är det namnet jag kan avslöja hittills. Det bidrar till jättemycket, dels rutin och någon som har erfarenhet av att lira på en högre nivå. Han kommer bli viktig i omklädningsrummet. 

I uppstarten är det herrarna det satsas på, men Sebastian har inte stängt några dörrar för att starta fler sektioner inom föreningen.

– Just nu är det bara ett herrlag, vi får se hur framtiden utspelar sig. Fokuset ligger nu på herrlaget men det vore självklart kul om vi blev en så stor förening så vi kan starta flera lag. 

Sebastian, kommer också spela i HK Lejon Linköping. 

– Jag är gammal målvakt och kommer spela som målvakt nu. Vi är fem i styrelsen och alla kommer spela. 

Vad ska andra klubbar se upp med när de möter er?

– Vår rutin och våran fart. 

Vad har du för drömvärvning?

– Min kusin Markus Sjöbrink vore kul att få hit. Han spelar i Skövde.        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!