Han kan missa resten av säsongen

Han kom tillbaka till Libk från att ha varit utlånad till allsvenskan. Nu kan Adam Zetterström missa resten av säsongen.

12 februari 2018 15:47

– Som det ser ut nu är det åtskilliga veckor i alla fall. Jag skulle tro att vi har kommit en bit in i slutspelet innan han kan vara aktuell igen, säger tränaren Johan Astbrant.

Zetterström har varit utlånad till Onyx i allsvenskan under ett par veckor och det var i den sista matchen som olyckan var framme.

– Han skulle egentligen spelat med oss i Umeå i söndags, men Onyx hade fått problem att de bad honom spela en match till, berättar Johan Astbrant. Vi tillät det, men han blev illa skadad i ena axeln i en duell, berättar Johan Astbrandt.

De första rapporterna sa att axeln hoppat ur led, men tillbaka igen. Dock ska en del ligament vara skadade, vilket tar tid att läka. Därför lär det dröja innan han är aktuell för spel i den svenska superligan, SSL.

– Riktigt synd, Adam såg väldigt bra ut i matcherna med Onyx och på träningarna hos oss.

Astbrant dras med fler skador i truppen inför ondagens bortamatch mot bottenlaget AIK. Mest osäkert är det med backen Martin Hovlund, som gick sönder mot Dalen i söndags.

– Han fick en skada i knäet/låret och jag har extremt svårt att se att han är spelklar till onsdag, säger Johan Astbrant.

Osäker är också centern Oskar Seth, lårskadad.

– Han ska testas i veckan. Kanske, kanske inte.

Däremot hoppas han på både Anton Karlsson, som ska bli pappa vilken dag som helst, och Oskar Hovlund (sjuk).

– Hovlund har frisknat till enligt de rapporter jag har och när det gäller Anton räknar han med att spela om det inte händer något på "födelsefronten". Skulle det bli bråttom är det ju lite enklare att åka hem från Stockholm än från Umeå. De är två viktiga backar som jag givetvis gärna vill ha tillbaka, samtidigt måste jag säga att de fyra backar vi fick spela på i Umeå gjorde det otroligt bra mot Dalen. De visade verkligen att vi har stor konkurrens om platserna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén