Sverige klart för DC-semifinal

Sverige är klart för semifinal i Davis Cup efter att ha vunnit dubbeln mot Argentina. Thomas Johansson/Jonas Björkman besegrade argentinarna med 3-1 i set. Det är för första gången sedan 2001 som Sverige når semifinalen.

20070406 Davis Cup, Sverige - Argentina. Thomas Johansson vs. David Nalbandian.
Foto Björn Larsson Rosvall / EXPONERA.

20070406 Davis Cup, Sverige - Argentina. Thomas Johansson vs. David Nalbandian. Foto Björn Larsson Rosvall / EXPONERA.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Göteborg2007-04-07 00:00

Sverige är klart för semifinal i Davis Cup efter att ha vunnit lördagens dubbel mot Argentina och därmed tagit en ointaglig 3-0-ledning.

Semifinalplatsen är Mats Wilanders största framgång som DC-kapten.

Det var fantastiskt roligt givetvis, killarna har spelat otroligt bra, det är en lagseger. Killarna har gjort ett fantastiskt bra jobb, att efter sju bortamatcher på rad kunna leverera så här på hemmaplan, säger han.

Thomas Johansson/Jonas Björkman besegrade Argentinas David Nalbandian/Guillermo Canas med 3-1 i set, 4-6, 7-6 (7-4), 6-2, 6-3 i Mässhallen i Göteborg.

Därmed är Sverige klart för semifinal i tennisturneringen för första gången sedan 2001. Det är också första gången sedan Mats Wilander tog över som DC-kapten.

Såväl Wilander som Argentinas kapten Alberto Mancini gjorde ändringar till lördagens dubbel. Wilander valde att sätta in Thomas Johansson som övertygade i sin vinst mot Nalbandian i fredags i stället för Robert Lindstedt. I Argentina plockades Guillermo Canas in i stället för Sebastian Prieto.

Thomas Johansson fick beskedet att han skulle spela efter lördagens träningspass.

Vi pratade lite löst om det redan i går men tog beslutet efter träningspasset. Det är alltid svårt men vi fightas ju som ett lag och jag spelade bra i går och hoppades kunna göra det även i dag.

Dubbelsegern ihop med Johansson och Björkmans första ihop efter att ha förlorat tre raka matcher.

I semifinalen väntar för svensk del med största sannolikhet USA som leder sin kvartsfinal med 2-0 i matcher hemma mot Spanien. I så fall får Sverige också fördel av hemmaplan.

Förutom Sverige är även Tyskland klart för semifinal, vilket är Tysklands första semifinal på tolv år. Där ställs man mot antingen regerande mästarna Ryssland eller Frankrike. Ryssland leder med 2-1 i matcher efter att ha vunnit lördagens dubbel.

Semifinalerna spelas 21-23 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!