Storseger för Frölunda på hemmaplan

Femte raka segern på hemmaplan. Frölunda är svårslagna inför hemmapubliken. Det fick Färjestad erfara när Frölunda vann med 5-0 (3-0, 2-0, 0-0) i ishockeys elitserie i kväll.

Göteborg2007-10-15 00:00

Femte raka segern på hemmaplan.

Frölunda är svårslagna inför hemmapubliken. Det fick Färjestad erfara när Frölunda vann med 5-0 (3-0, 2-0, 0-0).

Trots segern var Frölundas tränare Per Bäckman inte helt nöjd med lagets spel.

Det var bra i början, men sedan gjorde vi många misstag. Trots segern var det vår sämsta hemmamatch.

En som storspelade ändå matchen igenom var hemmapubliken nya kelgris - målvakten Ari Ahonen. För andra gången hittills under säsongen höll han nollan till supportrarnas stora förtjusning. -Det är fantastiskt roligt att spela här i Scandinavium. Det är jobbigt eftersom det är så varmt, men som sagt väldigt roligt.

Det är bara att dricka lite mer.

Ahonens storspel, 21 räddningar och flera av dem på frilägen, skapade frustration hos Färjestads spelare. Med knappt sex minuter kvar att spela rappade Rickard Wallin med klubban rakt över Ari Ahonens armar, vilket resulterade i en utvisning för slashing.

Ari Ahonen tonade dock ner händelsen efter matchen.

"Inte så farligt"
Det var inte så farligt. Det gjorde i varje fall inte ont. Jag kan förstå hans reaktion när det inte gått så bra för det egna laget i matchen. Det skapar frustration.

För Per Bäckman var det helt klart att Ahonen skulle stå i matchen, trots att Joel Gistedt senast gjorde en bra match borta mot Timrå.

Ari är obesegrad inför hemmapubliken, och fansen gillar honom. Han känner trygghet här i Scandinavium och då var det naturligt att låta honom stå.

Kollegan Roger Melins val av målvakt från start var inte lika lyckat. Inlånade Juuso Riksman fick ingen rolig debut i nya laget.

Han kom lite snett in i matchen när han släppte det första målet, som inte såg så svårt ut. De övriga målen kom på mycket svåra lägen där han inte hade någon större hjälp av uteförsvaret. Jag kan inte lasta Juuso för förlusten.
Klar seger
Dessutom ville vi att Jonas Gustavsson skulle få vila efter att ha stått ett par matcher.

Efter 5-0, 4.01 in på andra perioden, valde dock Roger Melin att byta målvakt och skicka in 19-årig Jonas Gustavsson, som spelade mycket bra och höll nollan resten av matchen.

Jonas var mycket duktigt och stängde ju igen målet.
Men, sett över hela matchen var Frölunda bättre än oss, och deras seger är inte mycket att säga om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!