På ena sidan i domstolslokalen i Lausanne i Schweiz satt brottaren Ara Abrahamian och Sveriges Olympiska kommitté.
På den andra satt IOK via OS-rörelsens toppjurister.
Ämne: Bråket kring Ara Abrahamian i OS i Peking.
Det gick bra. Vi fick fram vårt budskap, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg i mobilen till TT.
I drygt tre timmar lyssnade Cas, idrottens internationella skiljedomstol på parterna och kunde ställa egna frågor. Det är hos Cas avgörandet ligger.
SOK har klagat på IOK i ett mycket ovanligt fall i idrottsjuridiken. Hade IOK skött sig bättre i Peking så hade bråket kring Ara Abrahamian aldrig uppstått, enligt SOK.
Abrahamian kände sig bortdömd, illa behandlad och berövad segern i och efter semifinalen mot italienaren Minguzzi. Men klagomålen blev aldrig prövade.
SOK menar att IOK inte såg till att det fanns någon jury eller annat som kunde ta hand om de svenska protesterna, och IOK påpekade under tisdagens förhandlingar i Lausanne att man vid kommande OS kommer att vara noggrannare med att en jury finns på plats.
Något lite av ett erkännande inför sittande panel, tycker Lindeberg.
IOK:s irritation över Ara Abrahamians medaljprotest skulle ses mot den bakgrunden, ansåg den svenska delegationen.
Det här var en unik situation där den aktive blivit berövad sina rättigheter och sin rätt till fair play, säger Lindeberg.
Ara Abrahamian försäkrade för Cas att han aldrig tänkt sig att skymfa IOK eller förnedra sina motståndare, och han beklagade om hans agerande hade uppfattats på det sättet.
Samtidigt, betonade Abrahamian, handlade detta om brottningssportens framtid. Brottningen måste ha ett regelverk så att de aktiva känner att de får en korrekt behandling.
IOK ansåg att oavsett omständigheter var en medaljceremoni så viktig att den inte fick störas.
Vi tycker också att medaljceremonin är viktig, men här var omständigheterna unika, säger Lindeberg.
IOK:s missnöje var en viktig del som stöd för Fila, det internationella brottningsförbundet, som efter OS dömde ut ytterligare straff för Ara Abrahamian och då också stängde av Leo Mylläri, den svenske förbundskaptenen. Till en början bestraffades även det svenska förbundet, men Fila ändrade sig på den punkten.
Tisdagens förhandlingar sköttes på engelska. I panelen satt tre jurister och två bisittare. Något besked om när beslutet kommer ger inte Cas. Man vet bara att ärendet ska vara avgjort före den 11 februari.