Södertälje knep extrapoäng

Frölunda har fortsatt svårt för att hitta stabilitet i sitt spel. Hemmamatchen och Södertälje innebar ett nytt bottennapp. Södertälje tog extrapoängen i förlängningen och vann med 4-3.

Göteborg2008-01-26 00:00

Frölunda har fortsatt svårt för att hitta stabilitet i sitt spel.

Hemmamatchen och Södertälje innebar ett nytt bottennapp.

Södertälje tog extrapoängen i förlängningen och vann med 4-3.

Efter en hyfsat bra insats senast mot Färjestad på bortaplan väntade sig många att Frölunda skulle kunna besegra Södertälje inför hemmafansen.

Men de fick besviket lämna Scandinavium sedan Frölunda spelat håglöst och slarvigt. Ändå borde revanschlustan ha varit stor eftersom Frölunda förlorade senast borta mot Södertälje med 7-0.

Jag tycker inte att man kunde se mycket av den revanschlusten. Det var inte mycket som stämde i vårt spel, sade tränaren Roger Melin.

Tempot i matchen var lågt och det bjöds på många individuella misstag från båda lagen. Det blev aldrig något riktigt bra spel.

Jag tycker att det en konstig match. Vi hamnade på mellanhand hela tiden över hela banan och bjöd Södertälje att komma igenom vårt lag.
Tidigt mål

Södertälje chockstartade matchen och gjorde mål redan efter 16 sekunder. Frölunda hade märkligt svårt att få någon fart på benen i den första perioden. Ändå kunde laget både kvittera och ta ledningen. En ledning som Södertälje ändå kvitterade innan perioden var över.

Det var det enda bra med den första perioden - att vi gjorde två mål, sade Roger Melin.

Tränarkollegan Leif Strömberg såg inte lika svart på matchen.

Jag tycker att vi kämpade otroligt hårt och var bättre. Det lilla Frölunda hade bjöd vi på.
Det var rättvist att vi fick bonuspoängen.
Videll tvåmålsskytt

En av de spelare som hade en mindre bra dag var Frölundas målvakt Ari Ahonen. Tre av Södertäljes fyra mål kom efter mindre bra ingripanden av honom. Vid de två första lämnade han returer rakt fram som Linus Videll enkelt kunde sätta i mål. Och i förlängningen stötte Ahonen själv in Södertäljes segermål.

Ari såg inte ut som han brukar. Det blev många returer och han spelade verkligen håglöst, sade Roger Melin.

Efter första perioden lekte Melin med tanken på att byta målvakt och sätta in Joel Gistedt.

Inte så mycket för att Ari släppt två enkla mål, utan mer för att han just såg håglös ut.

Nu blev det inget byte och Ahonen spelade faktiskt upp sig under matchen. Men så kom det olycksaliga målet i förlängningen.