Pärson bästa svenska i premiären

I den alpina premiären blev Anja Pärson bästa svenska i storslalomen i Sölden. Pärson blev sjua. Ett överraskande resultat med tanke på att hon bara var 19:e åkare efter det första åket. -Ett skönt besked, sade Pärson.

SÖLDEN 20071026
Anja Pärson tränade lite lätt dagen innan den
Alpina världscup premiären i Sölden, Österrike.
Anja är den ända i den alpina världscupen som åker på Salomon skidor.
Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / kod 10050

SÖLDEN 20071026 Anja Pärson tränade lite lätt dagen innan den Alpina världscup premiären i Sölden, Österrike. Anja är den ända i den alpina världscupen som åker på Salomon skidor. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX / kod 10050

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX /

Göteborg2007-10-27 00:00

I den alpina premiären blev Anja Pärson bästa svenska i storslalomen i Sölden. Pärson blev sjua. Ett överraskande resultat med tanke på att svenskan bara var 19:e åkare efter det första åket. I andra åket fungerade det mesta och Pärson, med det gamla vanliga effektiva drivet med höften genom porten, åkte upp sig.

Nu satt tekniken och jag kunde fullfölja genom hela svängen. Jag har ju inte tävlat på många månader och så jag värderar det här jättemycket, sade Pärson till TT.
Det här var skönt besked, nu kan jag jobba vidare i lugn och ro.

För Maria Pietilä-Holmner, silvermedaljör i VM i Åre i vintras, var läget det omvända. Hon låg på fjärde plats efter det första åket, men misslyckades rejält i det andra och rasade till elfte plats.

Jag började tänka. Då var det kört. Men det var en ny sits för mig det här, sade silvermedaljören från VM i Åre.
Jag är inte van att starta trea och ligga fyra efter första.

Italienskan Denise Karbon vann tävlingen, 33 hundradelar framför amerikanskan Julio Mancuso och 52 hundradelar före österrikiskan Kathrin Zettel. Finländskan Tanja Poutiainen ledde efter första åket men blev bara fyra.

Pärson var 92 hundradelar efter Karbon och Pietilä-Holmner hela 1,12.

Jessica Lindell Vikarby, Therese Borssén och Frida Hansdotter var långt efter täten och fick inte köra det andra åket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!