Ny lösning på brottarbråk?

Snart har brottarna kanske en sak mindre att bråka om. Mikael Persson, omstridd tränare för VM-medaljörerna Ida-Theres Karlsson och Helena Allandi, kan få lön via SOK. Men bara om det svenska brottningsförbundet säger ja.

Göteborg2007-03-18 00:00

Snart har brottarna kanske en sak mindre att bråka om.

Mikael Persson, omstridd tränare för VM-medaljörerna Ida-Theres Karlsson och Helena Allandi, kan få lön via SOK.

Men bara om det svenska brottningsförbundet säger ja.

Det beskedet är inte helt självklart.

En viktig del i Karlssons och Allandis frejd med förbundet har varit att de vill ha bättre stöd via sin tränare, Micke Persson. Till VM i Kina tog sig Persson med hjälp av en privat, hemlig sponsor och sedan löste han entré till hallen i Kanton och satt på läktaren och skrek instruktioner.

Han var officiellt åskådare. Förbundet hjälpte honom inte ens med en ackreditering.

Nu diskuteras enligt vad TT erfar en insats från Sveriges olympiska kommitté (SOK) som skulle ge Persson bättre ekonomiska möjligheter med tränarjobbet för de båda VM-medaljörerna.

Jag skulle kunna gå ner lite i arbetstid på mitt ordinarie jobb, säger Persson till TT.
Idag jobbar jag 100 procent på en skola förutom att jag har tränarjobbet. Det är rätt slitsamt.

Roger Jansson, styrelseledamot i Svenska brottningsförbundet, medger att frågan om ersättning till Mikael Persson diskuteras men säger att inget är klart och att han inte har några kommentarer. Förbundskapten Leo Mylläri, som själv var i Perssons situation för tio år sedan när han hjälpte Mikael Ljungberg, tycker förslaget är en bra idé och att det utmärkt att SOK tar ett sådant här initiativ.

Mylläri jobbade för Ljungberg med hjälp av SOK-pengar, samtidigt som herrlandslaget leddes av Frank Steen. Det var förbundet som hade ansvaret för matchning etcetera, men Mylläri fanns där i närheten som tryggt stöd.

Ljungberg tog olympiskt guld i Sydney 2000.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!