-- Lavrov spikade igen. Han fick guldhatten som Bengan skulle ha fått. Han var värd den och det var inte läge att ge den till Bengan, säger Gunilla Larsson.
Även Lavrov minns händelsen från OS i Sydney 2000 då Ryssland slog Sverige i finalen.
-- Ja, jag har kvar hatten hemma, säger han och ler stort.
Gunilla var inte så besviken efter den finalförlusten. Det var värre i Atlanta fyra år tidigare.
-- Efteråt, när vi köade ut tillsammans med de andra svenskarna, var det så tyst. Alla vikingahjälmar var avtagna.
Men annars har hon nästan bara glada minnen från sina handbollsresor världen över. Japan är favoriten hittills.
-- Hela stämningen var fantastisk och det var ett öppet VM.
Pappa Göran Larsson har väckt hennes intresse för handboll. Han har själv spelat i Derby på 50-talet och är den svenska supporter som brukar synas mest när det är mästerskap. Med blågul vikingahjälm och hockeytröja hejar han fram sina hjältar.
Bredvid sitter alltid Gunilla, som är glad att hon följde med pappa till VM 1990. Sedan dess har det blivit ytterligare nio mästerskap ihop.
Hon gillar att resa och är sportintresserad, därför har handbollsmästerskapsorterna blivit perfekta semestermål.
De försöker alltid se lite av landet de är i, men inte så ofta de traditionella turistsakerna. Gunilla tror "Mona-Lisa" klarar sig utan ett besök av henne. Hon sitter hellre på ett kafé och träffar människor. Får en inblick i deras kultur och religion.
Hon har bara missat tre mästerskap sedan 1990. Sammanlagt har Gunilla sett Sverige ta nio medaljer på tio mästerskap.
Under pågående EM i Sverige var Gunilla på de första matcherna, sedan var hon tvungen att jobba några dagar, men till slutspelet i Stockholm är hon tillbaka. Det är givet. Hon och pappa köpte biljetter så fort de släpptes. Tur var väl det, för de är sedan länge slut.
Så är det alltid. Ofta behöver biljetter bokas två år och betalas ett år före mästerskapen. Även flyg och boende bokades ett år innan de åkte till Atlanta.
-- Ofta får man chansa eftersom det inte är lottat än. I Sydney köpte vi biljetter till varenda handbollsmatch.
Gunilla sparar långsiktigt på en speciell bankbok för att kunna åka. Nu sparas det till VM i Portugal nästa år och till OS i Aten 2004.
-- Det går inte att komma på att man ska till Aten några månader innan det är. För det behövs en 25-30 000 kronor för att det ska runt.
För det mesta syns de väl där de sitter, men under det pågående mästerskapet i Sverige är stora delar av Scandinaviumpubliken blågula eller utmärker sig med att bland annat ha gurkburk skrivet på magen. Pappa och dotter Larsson försvinner i mängden.
-- Mig gör det inget. Jag tycker det är lite pinsamt med hjälmen.
Hon tycker idrott har en viktig roll i samhället. Exempelvis berättar hon om sin systerdotter Anna som ska åka på Gothia cup.
Det tror hon är bra.
-- De lär sig att ta hänsyn och att det finns andra människor.
Det, och inte att skapa stjärnor, är idrottens viktigaste uppgift enligt Gunilla.
-- Idrott är så mycket mer än att ta VM- och EM-guld.
Hon framhåller alla som jobbar ideellt. Själv ska hon åka till Sydafrika i februari för att studera ett projekt handbollsförbundet har där. Men först ska hon och pappa förhoppningsvis se Sverige ta ytterligare ett guld.