Kalmar plockar poäng på bortaplan

Göteborg2004-07-19 20:33

Kalmars nolla i förlustkolumnen på bortaplan är intakt, även efter måndagens allsvenska möte med Örgryte.

Dedé Anderson ordnade 1-1-kvitteringen med sitt åttonde mål för säsongen.

Men det satt hårt inne för smålänningarna. Öis tog tag i spelet inledningsvis och redan i sjunde minuten var brassen Ailton framme och oroade Petter Wastå i Kalmars mål.

Ailton, snabb och teknisk, bröt in mellan två försvarare till höger om Wastå som gjorde sig stor och fick skottet rakt på sig. Dessa två skulle mötas igen.

Innan en kvart hade gått jublade hemmapubliken när Johan Gudmundsson nickade in bollen. Domaren Håkan Johansson hade dock blåst av spelet för ruff på Petter Wastå, Ailton var lite för närgången i en luftduell.

Öis hade här sin bästa period i matchen och Kalmar hade svårt att komma över mittlinjen.

Vi var väldigt passiva och avvaktande de första 20 minuterna och tillät Öis spela och då är de bra, analyserar Kalmars tränare Nanne Bergstrand som efterlyste mer ödmjukhet från sina spelare.

I 19:e minuten fick hemmalaget utdelning på sitt övertag - mycket vackert dessutom. Johan Gudmundsson drog upp ett anfall på vänsterkanten och väggspelade med Ailton. Brasilianaren passade landsmannen Paulinho, som felvänd mot mål klackade fram Ailton. Till höger om Wastå chippade Ailton sedan elegant in 1-0.

Efter målet lyckades Kalmar flytta upp spelet och med 13 minuter kvar att spela kom kvitteringsmålet för Kalmar.