Fotbollförbundet stämmer tröjfuskare

Göteborg2006-11-14 00:00

Svenska fotbollförbundet stämmer en 24-årig göteborgare för att han sålt kopior av landslagets tröjor, skriver Göteborgs-Postens nättidning.

Fotbollförbundet begär att 141 tröjor och 46 par strumpor förstörs.

I samband med VM-kvalmatchen mellan Sverige och Island på Råsunda i Solna i oktober förra året togs tröjorna i beslag av polisen. Flera försäljare sålde tröjor med förbundets emblem och med spelarnas namn på ryggen.

Förbundet anser att försäljningen av piratkopior drabbar deras varumärke. Göteborgaren stäms därför för brott mot varumärkeslagen.

Vid tillslaget mot försäljarna identifierades 24-åringen som ansvarig. Men åklagaren har nu meddelat förbundet att det inte blir något åtal. Det betyder att de beslagtagna kläderna ska återlämnas till göteborgaren.

Fotbollförbundet har därför vänt sig till Göteborgs tingsrätt och begärt att kläderna beläggs med kvarstad. Förbundet hoppas på en slutlig dom om att tröjorna och strumporna ska förstöras.

Vid tingsrätten säger man till TT att fotbollförbundet inte har betalt den avgift som krävs. Därför har domstolen ännu inte börjat handlägga målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!