Extrapoängen till Frölunda

En våldsam forcering i sista perioden gjorde att Frölunda kunde kvittera Linköpings 2-0-ledning. I mitten av förlängningen kunde sedan Frölunda ta hand om extrapoängen och vinna med 3-2.

Göteborg2007-12-30 00:00

En våldsam forcering i sista perioden gjorde att Frölunda kunde kvittera Linköpings 2-0-ledning.

I mitten av förlängningen kunde sedan Frölunda ta hand om extrapoängen och vinna med 3-2.

Magnus Kahnberg, som är en notorisk måltjuv, blev den som kom att avgöra matchen när han framspelad av Karl Fabricius och Jonas Nordquist lyfte pucken högt och överlistade Jonas Fransson.

Trots att vi låg under med två mål så tycker jag att vi hade spelat ganska bra i två perioder och skapat en hel del målchanser, sade han efter matchen.
Inför tredje perioden visste vi att vi hade chansen. Vi har vänt underlägen tidigare.

Magnus Kahnberg har tillsammans med Karl Fabricius och Jonas Nordquist varit en av Frölundas bästa kedjor hittills under säsongen. De har bjudit på hockeygodis även om effektiviteten inte varit så hög alltid.

Jag tycker att vi fått en nytändning nu och vi ville verkligen visa vår publik att vi kan spela bra ishockey.

Frölunda och Linköping bjöd på, sett över hela matchen, riktig bra hockeyunderhållning. Spelet böljade fram och tillbaka och det skapades mängder med målchanser. Men två mycket bra målvakter såg till att hålla siffrorna nere.

Jag tycker att Jonas Fransson var lysande i vårt mål, sade Linköpings tränare Janne Karlsson.

Joel Gistedt fick en mycket olycklig inledning på den andra perioden. Vid Linköpings första mål stötte han ut pucken framför mål. Den studsade sedan på Ronnie Sundins skridsko och in i mål. Knappt fyra minuter senare släppte han in ett skott från en helt fri Ville Vahalahti. Där hade pucken knappt styrfart över linjen.

Joel hade verkligen otur på båda målen. Resten av matchen var han ju klockren, sade nye tränaren Roger Melin.

Frölunda har fortfarande väldigt svårt för att producera mål i numerära överlägen. Trots att Linköping drabbades av 18 utvisningsminuter kunde inte Frölunda göra ett enda mål. Detta trots att man en lång stund till och med spelade fem mot tre.

Jag tycker ändå att vi skapade en del chanser, men Linköping var mycket duktiga på att sätta press på våra forwards när vi väl kommit in i anfallszon, sade Roger Melin.

Att Linköping hade en 2-0-ledning efter andra perioden var inte helt orättvist just med tanke på att laget tvingades spela med en man mindre vid flera tillfällen.

Jag tycker att detta var vår bästa match i Scandinavium under min tid som tränare i klubben, sade Janne Karlsson.

Det räckte dock inte till seger. I tredje perioden forcerade Frölunda starkt och kunde kvittera, och sedan ta extrapoängen.

Det är ingen tillfällighet att det är just Kahnberg som avgör matchen, sade Karlsslon.
Men jag tycker nog att oavgjort hade varit mest rättvist.