Linköpings jättetalang om tuffa våren: "Jobbigt"

Sista provet skrevs i måndags. Nu kan Meja Örtengren släppa skolan och fokusera på golfen. "Det har varit ganska pressande under våren", säger Linköpings stora golftalang.

Meja Örtengren är redo för studenten - och för att göra ett bra resultat i Scandinavian mixed som inleds under torsdagen.

Meja Örtengren är redo för studenten - och för att göra ett bra resultat i Scandinavian mixed som inleds under torsdagen.

Foto: Erik Winell

Golf2024-06-05 12:30

Meja är en av 16 svenska tjejer som finns med i Scandinavian Mixed – den unika svenska tävlingen där tjejer och killar tävlar mot varandra. Tävlingen avgörs på Vasatorp med start under torsdagen och är den andra raka Europatourtävlingen på svensk mark för tjejerna.

Meja Örtengren fanns med i förra veckans tävling i Helsingborg och slutade 21:a. Inte illa för en amatör som fått wild card till tävlingen, men Meja var ändå inte helt nöjd.

– Det fanns väldigt mycket mer att ge och få ut av mitt spel. Vissa delar var bra, men inte helheten. Jag går lite och väntar på en vecka där allt ska stämma samtidigt, säger Linköpingstjejen.

Det har varit en hektisk vår där satsningen på golfen varvats med en intensiv slutspurt i skolan. Om några veckor tar Meja studenten och har nu helt kunnat släppa studierna.

I måndags skrev hon sitt sista prov.

– Verkligen skönt att kunna släppa skolan. Det var mitt mål att få klart allt innan den här tävlingen, nu kan jag bara fokusera på golfen.

19-åringen hymlar inte med att det varit några tuffa månader.

– Många jobbiga perioder. Det är svårt att balansera skolan och en hundraprocentig satsning på golfen. Det har varit pressande och har tagit på både huvud och kropp, erkänner Meja Örtengren.

Till hösten börjar hon och kompisen Nora Sundberg sin utbildning på ansedda Stanford university i Kalifornien. Blir det en ännu tydligare satsning på golfen då?

– Både ja och nej. Det är mer anpassat för idrotten och det finns en stor förståelse för att man är ute och tävlar, men det är samtidigt en högpresterande skola som kräver ganska mycket. Det blir spännande att se hur man hanterar allt.

Scandinavian Mixed är en ypperlig chans för Meja att få rejält genomslag i golf-Sverige – utan tvekan en av säsongens viktigaste tävlingar. Chansen att spela tillsammans med killarna ger en extra dimension och den utslagsgivande banan tror hon är till hennes fördel.

– Om jag spelar den golf som jag vet att jag kan så kommer det räcka långt. Den här veckan vill jag verkligen att det ska gå bra, säger Meja Örtengren.

Svenska stjärnor som Linn Grant, Madeleine Sagström, Vincent Norrman och Sebastian Söderberg finns med i startfältet. För Meja Örtengrens del börjar äventyret kl 9.30 på torsdagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!