Adell vann Nordea tour i Katrineholm

Gustav Adell är klar för KLM Open i Nederländerna.Segern i Nordeatour-tävlingen i Katrineholm i dag gav honom ett efterlängtat wild card.

Foto: Jeppe Gustafsson

Golf2015-07-03 15:41

Mjölbykillen Gustav Adell, tävlande för Linköping GK, tog efter stabilt spel med flera birdies ledningen på torsdagen och stod som ensam ledare på åtta under par inför gårdagens avslutande varv. – Jag låg väl inte och funderade på natten inför avslutande rundan direkt men jag blev faktiskt mer och mer nervös ju längre sista tävlingsdagen gick. Det var rätt så påtagligt mot slutet, säger Adell.

För det blev ett drama på slutet. Bakom Adell jagade Björn Hellgren, Frösåker, som spel riktigt bra under fredagen. På sextonde hålet var han faktiskt också i kapp, efter att ha gjort åtta birdies. – Det är ju svårt att gå ut i ledning brukar man ju säga, det är ju alltid någon som kommer bakifrån och jagar. Men det gick vägen, Hellgren drog en bogey på artonde samtidigt som Adell petat i en birdie på sjuttonde och spelade par på sista. Därmed blev det nio under par och 207 slag totalt för LGK-spelaren mot Hellgrens åtta under par.

Priset? 72 000 kronor och ett wild card till Nederländerna och KLM Open i september där han kommer att få hänga med Robert Karlsson. – Jag har knapp hunnit summera vad som har hänt än men det känns såklart fantastiskt kul att få vinna. Det var ett tag sen sist nu och det här påminner en om varför man lägger ner all tid på träning och spel. Och fribiljetten till Europtourtävlingen? – Det ska bli väldigt kul, jag har ju spelat några tävlingar ute i Europa förut men det var ett tag sen nu. Det är ju den stora arenan. Och så ska det få bli kul att umgås med Robert Karlsson, jag har bara hört gott om honom.

Daniel Johansson

Anna Lindén

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om