Glädje och glitter vid topp 100-galan

24Corren direktsände i kväll från Topp 100-galan i Konsert och kongress där Linköpingsidrottare uppmärksammas och prisas för sina insatser under 2014.

28 november 2014 22:55

Se 24Correns direktsändning i efterhand här intill.

Bättre junior finns inte i Sverige. Och inte bättre senior heller för den delen. Gabriel Sandör från Ljungsbro, har vunnit så väl junior– som senior–SM i olympisk distans, liksom junior– och senior–SM i sprintdistans den gångna säsongen. Full pott, med andra ord.

– Tjaa, det handlar om att göra alla de där träningstimmarna, säger han sympatiskt. Och så har jag kanske lite talang också, min kropp klarar 30 timmars träning i veckan utan att gå sönder. Det är förstås viktigt.

Vad betyder kvällens pris?

– Det är häftigt. Att få uppmärksamhet när man lägger ner så mycket tid. Jag bara njuter!

Njöt gjorde också Calin Harbu och Kerstin Warvsten från Linköpings fäktklubb. De fick ta emot priset i kategorin Årets breddidrottsförening.

– Jättekul! Föreningen är verkligen värd det här för vi har stor åldersfördelning och många olika nationaliteter bland medlemmarna. Priset på 20 000 kronor betyder att vi har råd att ta med Calin på fler tävlingar. Det betyder mycket för oss, säger Kerstin.

Tv-profilen Chris Härenstam, konferencier för kvällen tillsammans med kollegan Marika Eriksson, var också nöjd med kvällen och inte minst med publiken.
Han har gjort oräkneliga galor under åren, bland annat flera i Linköping, men har börjat tacka nej till uppdragen.

– Jag har ju gjort allt. Kommenterat VM-finalen i fotboll och OS-finalen i hockey, jag behöver en kick för att gå i gång numera. Och det får jag i Linköping. Publiken är väldigt trevlig och artig. De vet när de ska applådera. Det är alltid skönt.

Läs mer om galan i lördagens Corren och via länkarna och faktarutan här intill.

Vinnarna

Årets...
...junior: Gabriel Sandör, triathlon
...handikappidrottare: Maria Bjurström, boccia
...ledare: Kjell Selleby, innebandy
...idrottsman: Thomas Svensson, skytte
...idrottskvinna: Jenni Asserholt, ishockey
...lag: Linköpings golfklubb
Correns pris: Evelina Gryvik, brottning
Breddidrottspriset: Linköpings fäktklubb

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!