Det blåser friskt när vi går ur bilen i Gistad, beläget på östgötaslätten mellan Linköping och Norrköping. Inne i den röda klubbstugan är det betydligt varmare och mer trevligt.
Det är pingisträning -- bara för tjejer.
Killarna får snällt lämna lokalen och lirar innebandy bland bord och stolar i samlingsrummet i stället. Fast lilla Adam, son till tränaren Linda Almgren, får dispens för att tulta omkring runt benen på mamma.
-- Jag spelade fotboll förut, men det gör jag inte längre, säger Ulrika Ashan när Corren stör mitt under träningspasset.
Jaså, varför slutade du med fotbollen?
-- Hon hade inget lag att spela i, säger Sara Törnbom, som charmigt nog inte kan låta bli att lägga sig i den improviserade intervjun och hjälpa till med att svara på de svåra frågorna.
Vad är det som är så roligt med pingis?
-- Jag vet inte. Det bara är så, säger Lovisa Tengevik.
Eller om det kanske var Lovisa Wärnelius, Matilda Westerling, Ellen Clasén eller Melinda Bergstrand som sa det sista. Det var rörigt värre för en reporter med halvtaskig simultanförmåga.
Dan före dan för dan har i alla fall sju tjejer från låg- och mellanstadiet samlats för att träna och spela. Så har det varit en gång i veckan sedan i höstas och så blir det efter nyår också.
Satsningen är sprunget ur projektet Handslaget, som innebär att Riksidrottsförbundet, specialidrottsförbunden och distriktsförbunden under en fyraårsperiod får dela på sammanlagt en miljard kronor.
Tanken är att få fler ungdomar -- inte minst tjejer -- att ägna sig fysiska aktiviteter. Precis som i Gistad, där bordtennistjejerna beviljats ett bidrag på 6 000--7 000 kronor. Anette Gladh, en av ledarna, har inte koll på den exakta summan.
-- Men jag vet att vi beviljats samma belopp till i vår, säger hon.
Men varför bara tjejer?
-- Killarna tar ofta för sig mycket mer och det är lätt att det blir lite stökigt. Nu blir det lite lugnare och alla får chansen utifrån sina egna förutsättningar. Snart ska vi åka på lite tävlingar också.
Under Handslagets andra år, som inleddes den 1 auagusti och avslutas den 31 juni 2005, ska totalt 200 miljoner kronor fördelas.
Enligt tidningen Svensk Idrott har kommuner i Östergötland sänkt sina bidrag till föreningar som fått medel ur Handslaget.
Det förnekas dock av läns-idrottschefen Kjell Augustsson.
-- Jag vet att det finns kommuner, som Åtvidaberg och Motala, där anslagen sänkts. Men att det skulle ha med Handslaget att göra köper jag inte. Det är ingen ersättning utan ett tillskott, säger Augustsson.
Nästa träning i Gistad är inte förrän i januari, men Ulrika Aschan kommer garanterat att hålla formen.
-- Ja, vi har pingisbord hemma också. Jag brukar spela varje dag.