"Gick lättare än väntat"

I andra matchen kom första segern för LVC:s damer i elitserien. "Det gick lättare än väntat", sa Frida Kindbom.

6 oktober 2018 18:12

Hon trodde på en ganska tuff match när Degerfors kom till Sporthallen.

Det blev det inte.

Inte alls.

Vad det blev?

25–20, 25–22, 25–14.

– Det gick absolut lättare än väntat. Jag tyckte ändå inte att vi spelade på topp på något sätt. Men man kommer ganska långt med ett stabilt och fungerande grundspel. Viktigt också att vi kunde gå runt på många spelare och visa att vi har bredd i truppen, sa Frida Kindbom.

Passaren fick välförtjänt pris som matchens lirare och hade förstås en viktig del i triumfen. Inte minst fungerade samarbetet med Alison Youlten, som svarade för 17 poäng och därmed var överlägset vassast i matchen.

I tredje och avslutande setet var det riktig utklassning. En skön och snabb revansch för Linköpingslaget, som tappade 2–0 blev 2–3 mot Sollentuna i premiären. Viktig seger också med tanke på att det gäller att positionera sig för att efter avklarade dubbelmöten få spela vidare mot de bästa lagen och därmed få en bättre väg in i slutspelet.

– Bara bra med tuffare matcher. Nu är det väldigt tidigt på säsongen, men klart att vi vill vara med där, sa Frida Kindbom.

23-åringen värvades från Sollentuna för några år sedan och har varit med om LVC:s resa uppåt även på damsidan. Nu en av nyckelspelarna i jakten på en plats på övre halvan.

– Vi blev femma i fjol och jag tror absolut att vi kan behålla den platsen. Om inte bättre. I mångt och mycket spelar vi på samma sätt, men det är klart att man hela tiden försöker utvecklas och ta steg framåt. Det känns bra.

– Samtidigt är jag säker på att det kommer att behövas. Serien är jämnare den här säsongen, sa Kindbom.

Bästa poängplockare: Youlten 17, Rebecka Carlsson och Karin Eldh 7.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten