Kenty dominant i LM: "Öppnar upp ytor"

Kenty tränar futsal tre gånger i veckan, det gav utdelning i LM open. "Vi har rotation i spelet som öppnar upp ytor", sa Amanda Samuelsson efter lagets seger.

Kentys damer imponerade och vann LM Open efter finalseger mot Mjölby.

Kentys damer imponerade och vann LM Open efter finalseger mot Mjölby.

Foto: Privat

Futsal2019-12-02 07:00

Det var inget snack om vilket som var det bästa damlaget i Campushallen under lördagens slutspel. Det blev 3-1 mot Eneby i kvartsfinalen, 1-0 mot Dribbla United i semin och 2-1 mot Mjölby i finalen. Rätt tajt målmässigt, men sett till spelet var det inget snack.

– Vi tränar futsal tre gånger i veckan och har övat in spelsystem som de andra lagen kanske inte har. Dessutom är vi vana att spela många matcher och orkar hålla i vårt spel, sa Amanda Samuelsson.

Själv blev hon utsedd till bästa spelare och gjorde 1-0 i finalen mot Mjölby. Agnes Axén kvitterade med ett kanonskott innan Emina Trumic gjorde 2-1 på frispark. Kenty hade full koll på händelserna och var inte i närheten att tappa sin ledning.

– Jag tycker faktiskt futsal är lite roligare än vanlig fotboll, sa Amanda Samuelsson, vars Kenty kommer att spela flera av de stora futsalturneringarna i länet under vintern samtidigt som man håller igång med seriespel.

På herrsidan visade unga AFK Linköping att man behärskar snabbt omställningsspel och futsalstraffar - det räckte ända till seger i LM. I semifinalen mot samarbetsklubben Linköping City blev det seger efter en straffläggning som aldrig höll på att ta slut. Finalen mot Linköping futsal gick också den till straffar efter 1-1 under ordinarie tid. Där blev Osama Omar matchhjälte när han kyligt gjorde mål från straffpunkten, men AFK-målvakten Arvid Hilding förtjänar också beröm för en mycket bra insats.

Match mellan AC Studenterna och Linköping Futsal
Match mellan AC Studenterna och Linköping Futsal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!